Drentsche Aa

Een romantisch kronkelende beek in een eeuwenoud landschap van heide, kleurrijke hooilanden en esdorpen.

Activiteiten

De Drentsche Aa biedt activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens terug.

Groeps- en bedrijfsuitjes in de Drentsche Aa

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie op maat plannen in de Drentsche Aa? Neem contact op met boswachter Kees van Son via het aanvraagformulier. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

FestiValderAa in Drentsche Aa

FestiValderAa is drie dagen muziek, theater en kunst op een prachtige locatie midden in de Drentse natuur van de Drentsche Aa. Leuk voor jong en oud!

  • Evenementen
FestivalDerAa in Drentsche Aa

Vlinders en libellen van de Gasterse Duinen

Bezoek de Gasterse Duinen en ga op zoek naar vlinders en libellen. De boswachter vertelt je onderweg van alles over deze vliegende beestjes. Pak je verrekijker en ga mee!

  • Excursies
  • Dieren
Boomblauwtje

Historische wandeling Strubben Kniphorstbosch

Bewonder historische sporen tijdens een wandeling door de bossen van De Strubben-Kniphorstbosch bij Schipborg. Van hunebed tot grafheuvel, er is genoeg te zien. Wandel mee met de boswachter en ontdek de archeologische bijzonderheden.

  • Excursies
hunebed Tynaarlo

Trailrun-event Indian Summer Ultra Rolde

Verleg je sportieve grenzen tijdens deze trailrun-event in natuurgebied Drentsche Aa. Je kunt kiezen uit trails van 60,102 of 127 km. Meld je aan en doe mee!

  • Evenementen
Trailrunning op de Veluwe door gebied van Staatsbosbeheer

Trailrun-event Rolde - Indian Summer

Verleg je sportieve grenzen tijdens deze trailrun-event door Nationaal Park Drentsche Aa en het Balloƫrveld. Je kunt kiezen uit trails van 14 en 27 km. Meld je aan en doe mee!

  • Evenementen
hardlopen in het Purmerbos

Woordvoerders van de Natuur - Nationaal Park Drentsche Aa

Je kruipt in de huid van onderzoeker, journalist of ondernemer en ontdekt de natuur van de Drentse Aa op een manier die bij jou past. Leuk voor groep 7/8!

  • Voor scholen
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Zintuigentocht langs het Anlooër Diepje

Wandel langs het Anlooƫr Diepje tijdens een zintuigentocht speciaal voor visueel gehandicapten. Samen met de boswachter van Staatsbosbeheer ervaar je de natuur door te luisteren, voelen en ruiken. Ga mee en ontdek de geuren en geluiden van de zomer.

  • Excursies
Drentsche Aa

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten