Contact

Kom wild spotten in Nederland

en maak kans op de mooiste ontmoetingen

Wild kijken in Nederland

Maak kans op een ontmoeting met een van de grote wilde dieren van Nederland. Hieronder vertellen we je hoe je dieren als edelhert, wild zwijn en bever zelf kunt spotten. Van compleet verzorgde wildsafari's met de boswachter, tot tips om zelf op pad te gaan. Want buiten beleef je de natuur pas echt...

Op safari in eigen land

Speur met de boswachter mee naar één van de Nederlandse Grote Vijf: edelhert, ree, wild zwijn, bever of zeehond. Een compleet verzorgde safari van 4 uur inclusief vervoer en maaltijd, op locaties verspreid door het land. Een tocht langs plekken waar je normaal gesproken niet komt...

De Grote Vijf safari's

Alle wildexcursies

De boswachter weet de beste plekjes om wild te spotten. Ga mee op pad: al varend door de Weerribben om reeën te spotten, damherten kijken in Westerschouwen of speuren naar zwijnen en adders op De Meinweg. Of ga eens mee op onze exclusieve tochten naar de wildarena's en het Natuurtheater op de Veluwe.

Excursies dieren spotten

Wandelroutes

Ontdek Nederland via één van de vele wandelroutes die de boswachters hebben uitgezet: van korte ommetjes tot lange struintochten. Al dwalend door de natuur maak je grote kans op een ontmoeting met de wilde dieren die er leven. Vergeet je verrekijker niet!

Naar de boswachterspaden

Wildkijkschermen

Zelf wild spotten? Vergroot je kans op een ontmoeting met wild en maak gebruik van één van onze uitkijkpunten, kijkschermen of -hutten verspreid door het land. Hét begin van een spannend spel van geduld en geluk.

Naar de wildkijkpunten

Tips voor wild spotten

Boswachter Laurens geeft je 5 gouden tips om wild te spotten: van het checken van je kleding tot het letten op de windrichting. Hopelijk lukt het je zo om wild zwijn, vos en al het andere wild - ook vogels - in je vizier te krijgen.

Bekijk het filmpje