Nieuws

MT500: Staatsbosbeheer meest duurzame organisatie

  • 10 juli 2024
  • Leestijd 2 minuten

Jaarlijks vraagt magazine MT/Sprout duizenden managers naar de reputatie van bedrijven en organisaties. Die meningen vormen samen de MT500, de lijst van de 500 bedrijven met de beste reputatie. Als specifiek wordt gevraagd naar duurzaamheid, staat Staatsbosbeheer bovenaan, gevolgd door Hitachi Construction Machinery, Tony Chocolonely, Vattenfall en ASML.

Ik denk dat we ons op een keerpunt bevinden, waarbij we de ecologie en de circulariteit steeds meer van belang vinden.
Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer

125 jaar

Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer: “We bestaan dit jaar 125 jaar en ons doel is om ook de komende 125 jaar het groene erfgoed van nationaal en internationaal belang te blijven waarborgen. Ik denk dat we ons op een keerpunt bevinden, waarbij we de ecologie en de circulariteit steeds meer van belang vinden. Hier kunnen wij de komende 125 jaar een heel belangrijke rol in vervullen.”

Ook in de categorie ZBO’s & Uitvoeringsinstellingen voert Staatsbosbeheer de ranglijst aan, met daarna de politie, Luchtverkeersleiding Nederland, KB nationale bibliotheek en TNO. In de algemene lijst staat Staatsbosbeheer 18e. De top drie bestaat uit ASML, de Efteling en Rituals.

MT500

De MT500 is het jaarlijkse verslag van een onderzoek naar de reputatie van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Het onderzoek werd dit jaar voor de 23e keer uitgevoerd. Het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam) was verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van het onderzoek.

Meer informatie