Nieuws

Boswachters zoeken leukste hond van Schoorl

  • 17 januari 2024
  • Biodiversiteit
  • Leestijd 1 minuut

Kom jij geregeld in de Schoorlse Duinen en heb jij een leuke hond? Dan zijn de boswachters van Staatsbosbeheer op zoek naar jou! De Schoorlse Duinen zijn een prachtige plek om je hond uit te laten. Maar vanaf 1 maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan te herinneren, start Staatsbosbeheer weer de zoektocht naar de leukste hond van Schoorl. Wie wordt het boegbeeld van 2024 en de opvolger van de vorige winnaars Pleun, Soof en Lieve?

Pleun de cockerspaniel was in 2023 het boegbeeld van de aanlijncampagne Leukste hond van Schoorl

De campagne

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. Afgelopen jaren hebben de boswachters de leukste hond gezocht én gevonden. De boswachters zien zoveel leuke honden lopen in het gebied, dat ze graag een lokale hond als boegbeeld voor de campagne nemen. Hiervoor zoeken zij de leukste, schattigste, mooiste hond van Schoorl.

Verkiezing Leukste hond van Schoorl

Vanaf dinsdag 16 januari kan iedereen de leukste foto van zijn of haar hond insturen. Een team van boswachters zal een top 10 van de leukste honden uitkiezen. Hierbij wordt gelet op uitstraling, locatie (in de natuur) en natuurlijk of de hond aan de lijn zit. Het publiek mag uit de top 10 hun favoriet kiezen. De winnende hond krijgt een professionele fotoshoot en komt op alle banners en borden in het gebied.

Start van het broedseizoen: honden aan de lijn

Van 1 maart tot 1 september moeten alle honden in de Schoorlse Duinen aan de lijn voor het broedseizoen. Loslopende honden kunnen de dieren in het bos erg verstoren. In de duinen broeden vogels als de houtsnip en nachtzwaluw op de grond. Honden die dicht langs hun broedplek lopen kunnen de aanstaande ouders verjagen. Alleen de geur die de honden achterlaten kan al genoeg zijn. Ook voor vossen, marters en konijnen is de rust in deze periode extra belangrijk.

Doe mee

Wil jij jouw hond zien stralen op de grote banners in de Schoorlse Duinen? Deel dan een foto van je hond aan de lijn op Instagram met de hashtag #deleukstehondvanSchoorl of stuur de foto naar deleukstehondvanschoorl@staatsbosbeheer.nl. Onze boswachters willen natuurlijk ook graag weten waarom jouw hond de leukste hond van Schoorl is! Meedoen kan t/m zondag 28 januari 2024. Meer informatie vind je op www.boswachtersblog.nl/schoorlseduinen.

Meer over dit onderwerp