Nieuws

Nieuwe directeur Stichting NatuurWijs

  • 01 augustus 2023
  • Natuureducatie

Janneke van Montfort wordt de nieuwe directeur van de Stichting NatuurWijs. Ze neemt het stokje over van Keelin O'Connor, die per 1 oktober met pensioen gaat. 

Janneke van Montfort, directeur NatuurWijs

Keelin O'Connor leidde de afgelopen 12 jaar NatuurWijs van de oprichting tot een professionele en toonaangevende organisatie waar 120 NatuurWijzers meer dan 125.000 kinderen begeleidden bij buitenactiviteiten. Keelin: “Ik ben heel blij met de benoeming van Janneke en heb er het volste vertrouwen in dat NatuurWijs hiermee in goede handen is.”

Janneke van Montfort neemt het directeurschap over op het moment dat het bestuur van de Stichting NatuurWijs de ambitie heeft geformuleerd om komende jaren verder te groeien en te verbreden. Wat blijft is de missie om kinderen te verbinden met natuur waar zij onderdeel van uitmaken. Janneke: “Een missie die mij zo eigen is en die ik met liefde zal uitdragen. Het is zo ontzettend belangrijk dat kinderen de eigen band met natuur ontdekken en zich eigen maken als onlosmakelijk onderdeel van hun zijn en de ontwikkeling van hun eigen ik. Niet alleen voor henzelf, maar voor de hele wereld.” Janneke werkt al meer dan 20 jaar bij Staatsbosbeheer in diverse strategische adviesfuncties en de laatste jaren als manager van het Nationale Parken Bureau.

Debbie Kamphuis, voorzitter Stichting NatuurWijs: "Het bestuur is blij dat met deze benoeming NatuurWijs inhoudelijk in vertrouwde handen is en dat de relatie van Staatsbosbeheer met Janneke naar de toekomst toe is geborgd."

Meer over dit onderwerp