Nieuws

Inzamelingsactie voor herstel griendkeet Biesbosch

  • 18 augustus 2023
  • Natuurbeheer

De boswachter van de Biesbosch is een inzamelingsactie gestart voor herstel van de griendkeet. Door vermoedelijke brandstichting werd de onlangs volledig gerestaureerde keet compleet in de as gelegd. Er is 15.000 euro nodig om dit gebouwtje weer in oude staat terug te brengen.

Help mee

Boswachter Harm Blom: “Veel mensen reageerden boos of verontwaardigd en ik krijg ook veel vragen of de griendkeet weer herbouwd wordt. Maar we hebben een beperkt budget om dit soort voorzieningen te onderhouden. Dat maakt het verlies van deze keet extra triest. Via een donatie aan het Buitenfonds kan iedereen meehelpen aan een snelle herbouw.”

Griendmuseumpad

De houten griendkeet met zwartgeverfde wanden en rieten dak was een belangrijk onderdeel van het Griendmuseumpad. Dit pad ligt in de Sliedrechtse Biesbosch aan de oostkant van Dordrecht, bereikbaar met de pont vanaf het Biesboschcentrum. Het is een soort openluchtmuseum, een Biesbosch in het klein en bereikbaar. Het 6 kilometer lange pad loopt door de voormalige hakgrienden en natuurlijke wilgenvloedbossen. De drie keten in het gebied, de stenen keet, houten keet en schrankkeet, geven het gebied een unieke sfeer. Ze worden onderhouden door vrijwilligers van de 'keetploeg'.

Buitenfonds

Buitenfonds werft geld voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Dankzij donaties aan de stichting kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten uitvoeren waarvoor geen structurele financiering (meer) beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld recreatieve voorzieningen, educatie of behoud van cultureel erfgoed. Buitenfonds werkt samen met particulieren en bedrijven om deze groene wensen te realiseren.

Meer over dit onderwerp