Nieuws

Vernieling gedenkplek Wilhelminabos

  • 19 juni 2023
  • Biodiversiteit

In het Koningin Wilhelminabos in Dronten stonden 67 glaspanelen met daarop namen van duizenden mensen die zijn overleden aan kanker. Een boswachter van Staatsbosbeheer vond vandaag bijna alle panelen in duizenden scherven. Ze zijn vermoedelijk met een hamer kapot geslagen.

Het Wilhelminabos is een monument voor mensen die overleden zijn aan kanker. Er zijn ruim 25.000 gedenkbomen geplant en op een centrale plek stonden glazen panelen met namen van overledenen. Namen die de herinneringen levend houden voor de nabestaanden. Het bos ligt in het noordelijk deel van het Roggebotzand en bestaat sinds 2000. Het is door Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer geschonken aan KWF Kankerbestrijding, ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de stichting.

Heb je iets gezien of gehoord?

KWF is geschokt door het incident en doet aangifte van deze vernieling. Op de website van KWF is een pagina te vinden met antwoorden op veelgestelde vragen. De politie neemt deze zaak hoog op en vraagt getuigen zich te melden. Heb je in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juni iets gezien of gehoord bij of in de buurt van het Koningin Wilhelminabos? Bel dan met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem. We stellen je hulp om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen zeer op prijs.

Meer over dit onderwerp