Nieuws

Groene oren: Theo de mens

  • 06 juni 2023
  • Flora en fauna
  • Leestijd 67 minuten

In de podcastserie Groene Oren vertellen planten, bomen en dieren zélf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? Luister in de allerlaatste aflevering naar het verhaal van Theo de mens: “Computers, magnetrons, wij hebben ons ontwikkeld! Als ik dan naar een bever kijk, dan denk ik: ja daar is vrij weinig gebeurd de laatste duizend jaar…”

Een typische mensenfamilie, mannetjesmens en vrouwtjesmens met twee jongen.

Slotinterview

De redactie van Groene Oren had al een hele tijd de wens om ook de mens als soort te interviewen. Vanuit de gedachte dat de mens, ondanks dat we onszelf vaak als afgescheiden van de natuur ervaren, een onlosmakelijk deel ervan is. Met het interview van de mens sluiten we onze podcastserie af. Hopelijk heeft Groene Oren je als luisteraar nieuwsgierig gemaakt naar je medesoorten en naar hoe jij met ze verbonden wilt zijn.

Flora en fauna

Podcast Groene Oren

Planten, bomen en dieren vertellen zélf hun verhaal: wie zijn ze? Hoe ziet hun dagelijks leven er uit? En hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? Ook te vinden in jouw favoriete podcast-app. Luister naar alle afleveringen
Luister naar alle afleveringen
Meer over dit onderwerp