Nieuws

Drijvend overnachten in Cabiner in Horsterwold

  • 12 april 2023
  • Biodiversiteit

In de Stille Kern van het Horsterwold biedt Staatsbosbeheer sinds kort een nieuwe manier om van de rust en de Flevolandse natuur te genieten. Het bos in Zeewolde is de eerste plek in Nederland met een drijvend huisje volgens het concept van Cabiner. Dit is een zelfvoorzienend huisje midden in de natuur met alleen het allernoodzakelijkste om te kunnen overnachten. Je kunt er alleen lopend en vervolgens met bijbehorende kano komen. Gister tekenden Vincent Beekman van Cabiner en provinciehoofd Wout Neutel van Staatsbosbeheer de overeenkomst voor deze accommodatie.

IJsvogels kijken tijdens het ontbijt

Het idee van Cabiner is dat je als logé ondergedompeld wordt in de natuur, op de mooiste en stilste plekken van Nederland, zonder dat je daarna een spoor achterlaat van je verblijf. De natuurliefhebber die komt slapen in een cabin maakt gebruik van het bijbehorende wandelnetwerk. Dat is het idee achter de cabins, waarvan er inmiddels vijftien in natuurgebieden van Staatsbosbeheer beschikbaar zijn, verspreid over vier provincies. Voor het eerst is er nu dus ook een drijvende variant. Deze vervangt het ‘overnachtingsvlot’ dat er eerder in de waterpartij langs de Groenewoudse Tocht lag. Je kunt hier ijsvogels voorbij zien scheren of de dagelijkse trek van de grote grazers volgen. De Stille Kern nodigt uit om in het voetspoor van de dieren eindeloos te struinen door het half open boslandschap. In het voorjaar met overweldigende vogelconcerten en bloeiende sleedoornstruwelen is dit een extra belevenis.

Meer informatie

Meer over het cabiner-concept, locaties, boeking en andere praktische informatie is te vinden op cabiner.com, of stuur een mail naar avontuur@cabiner.com.

Meer over dit onderwerp