Nieuws

Vernieuwde duintrap in Schoorlse Duinen geopend

  • 30 december 2022
  • Bosbeheer

Met lichtjes op alle 416 treden naar een van de hoogste duintoppen in de Schoorlse Duinen is de vernieuwde duintrap officieel in gebruik genomen. Het geld voor het herstel van de trap werd bijeengebracht via een actie van Buitenfonds. Honderden donateurs adopteerden een trede.

Honderden donaties

Achter Buitencentrum Schoorlse Duinen gaan twee trappen naar een van de hoogste duinen in het gebied. Deze trappen, die 10 jaar geleden werden aangelegd, waren aan het einde van hun levensduur. In 2021 startte Buitenfonds een actie om de duizenden euro's in te zamelen die nodig waren voor het herstel.

Boswachter Patricia van Lieshout: "Mensen konden een hele of een deel van een trede sponsoren. Het geld was binnen enkele dagen binnen, waaruit blijkt dat veel mensen de Schoorlse Duinen waarderen. Achter elk naamplaatje op de trap zit een mooi verhaal. Een opa en oma doneerden voor elk kleinkind een trede, maar er kwam ook een donatie van de bootcampgroep die hier regelmatig traint."

Cortenstaal

Beide trappen zijn begin 2022 vernieuwd. Het hout van de treden werd vervangen door cortenstaal, dat zeker weer een halve eeuw meegaat. Donderdag 29 december was de feestelijke heropening en zetten donateurs 'hun' trede in het licht. Inmiddels loopt er via Buitenfonds alweer een nieuwe inzamelingsactie voor het duingebied: de uitkijktoren bij Catrijp is hoognodig aan vervanging toe.

Over Buitenfonds

Buitenfonds werft geld voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Dankzij donaties aan de stichting kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten uitvoeren waarvoor geen structurele financiering (meer) beschikbaar is, zoals bijvoorbeeld recreatieve voorzieningen of educatieprojecten. Buitenfonds werkt samen met particulieren en bedrijven om deze groene wensen te realiseren. Bekijk alle projecten

Meer over dit onderwerp