Nieuws

Boswachters plaatsen kerstboom Tweede Kamer

  • 09 december 2022
  • Bosbeheer

Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 29e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa acht meter hoge fijnspar werd woensdag gezaagd in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Vrijdag sleepten boswachters de boom de hal van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer in. Daarna takelden ze met touwen over de balustrades het gevaarte overeind. In het weekend wordt de boom door medewerkers van de Tweede Kamer versierd. Het thema dit jaar is 1001-nacht.

Fijnspar

De boom, een fijnspar, komt voor het negende jaar op rij uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Hier groeien ruim 10.000 kerstbomen onder een hoogspanningslijn van Tennet. Worden ze hoger dan een meter of 8, dan kunnen de bomen problemen opleveren voor de stroomvoorziening en worden ze omgezaagd. Ze sieren in de kerstperiode dorpspleinen in heel het land.