Nieuws

Mariapeel deels heropend na sein brandmeester

  • 07 september 2022
  • Flora en fauna

De brandweer heeft maandag het sein brandmeester afgekondigd in de Mariapeel in Limburg, vlak bij de dorpen Griendtsveen en Helenaveen én aan de Brabantse grens. Het gebied is teruggegeven aan Staatsbosbeheer. In verband met nablus-werkzaamheden, rookontwikkeling en de hoge koolmonoxidewaarden is het gebied maar gedeeltelijk geopend. De parkeerplaats bij het ‘biologisch station’ is open, net als een deel van de rode wandelroute, tot de Kerkuilenweg. Het fietspad langs het Defensiekanaal is nog wel afgesloten.

40 hectare verbrand

Afgelopen woensdag brak in de Mariapeel een zeer grote brand uit die 40 hectare natuurgebied in de as legde. Sindsdien zijn de brandweer en Staatsbosbeheer druk geweest met het blussen van de brand. De noodverordening die eerder werd afgegeven door de gemeente Horst aan de Maas, is inmiddels opgeheven.

In totaal zijn er bijna driehonderd hulpverleners aanwezig geweest bij de natuurbrand in de Mariapeel, met als doel: samen de brand zo snel mogelijk blussen. Het vuur heeft bijna 40 hectare van de Mariapeel verwoest. Dankzij de snelle inzet van alle hulpdiensten is het bij de bijna 40 hectare gebleven en kon verdere schade worden voorkomen.

Meer over dit onderwerp