Nieuws

Boswachters varen mee in Canal Parade tijdens Pride Amsterdam

  • 02 augustus 2022
  • Recreatie

Voor het eerst in zijn 123-jarige geschiedenis doet Staatsbosbeheer mee aan de Canal Parade van Pride Amsterdam 2022. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI+ers. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen, met de botenparade op zaterdag 6 augustus als hoogtepunt. Het thema van de boot is 'Our nature, our pride'.

foto: Wikimedia Commons by FaceMePLS

Our nature, our pride

Staatsbosbeheer beheert met zijn 270.000 hectare bos, heide en andere natuur zo’n 7% van Nederland. Voor natuurgebieden is diversiteit belangrijk, want hoe groter de (bio)diversiteit, hoe robuuster en gezonder de natuur. En dit geldt ook voor organisaties: hoe diverser, hoe beter. Staatsbosbeheer heeft meer kleuren op het palet dan alleen groen en wil als publieke terreinbeheerder ook graag meer diversiteit op de eigen werkvloer. Met de deelname aan de Canal Parade met 50 boswachters en andere medewerkers laten we zien dat het clichébeeld van de boswachter met baard en hoedje inmiddels achterhaald is. Sekse, geaardheid, leeftijd of kleur maken niet uit, want iedereen is welkom bij Staatsbosbeheer. Boswachter Twan Teunissen: ”Je functioneert beter als je jezelf mag en kunt zijn op je werk. We willen met onze deelname daarom laten zien dat Staatsbosbeheer er voor iedereen is, voor de boswachters van nu en de boswachters van de toekomst.”

Meevaren dankzij Rabobank

Staatsbosbeheer kan meevaren dankzij ondersteuning van Rabobank. Onder het motto ‘Growing a better world together’ stelt Rabobank voor de derde keer haar plek in de botenparade ter beschikking aan een organisatie die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI+ers en die zonder een belangrijke financiële partner niet zou kunnen deelnemen aan de botenparade. In 2018 was dat Stichting Meer dan Gewenst, die opkomt voor het roze ouderschap in Nederland. In 2017 ging het om Transgender Netwerk Nederland, een belangenorganisatie ter bevordering van de emancipatie van transgenders.