Nieuws

Boek Natuurzin van boswachter Marieke Schatteleijn

  • 28 september 2021
  • Bosbeheer

In het boek Natuurzin vertelt boswachter Marieke Schatteleijn over haar favoriete natuurgebieden en legt ze uit waarom de natuur ons gezonder, gelukkiger en creatiever maakt. Hoe komt het dat we ons zo gelukkig voelen in het groen, omringd door planten, dieren, mooie landschappen en ander natuurschoon? Wat betekenen de donkere decemberdagen, en licht, voor onze biologische klok? Wat doet hardlopen in de frisse buitenlucht met onze gezondheid en immuunsysteem? En waarom komt het stadsbrein eigenlijk tot rust in de natuur?

In haar boek Natuurzin gaat boswachter Marieke Schatteleijn op zoek naar antwoorden in de wetenschap en verbindt ze die kennis met wat ze zelf ervaart als ze buiten is. Ga met haar mee op reis naar haar favoriete Nederlandse natuurgebieden en ontdek aan de hand van negen themahoofdstukken, inclusief handige tips en prachtige natuurfoto’s, waarom de natuur je blijer, gezonder en creatiever maakt. Natuurzin is volledig geïllustreerd met natuurfoto’s en staat boordevol tips. Sinds 2010 is Marieke boswachter bij Staatsbosbeheer. Ook is ze medepresentator van het tv-programma BinnensteBuiten. Via haar werk wil ze haar verwondering over de natuur delen, mensen motiveren om zelf de verbinding met de natuur te ervaren en om bewust met hun omgeving om te gaan.

Na het lezen van Natuurzin krijg je gegarandeerd zin om op pad te gaan in de natuur! Het boek verscheen op 28 september 2021 bij uitgeverij Kosmos en is voor € 22,50 te koop via de boekwinkel en online.