Nieuws

Groene Oren: Leopold de zandhagedis

  • 20 augustus 2020
  • Flora en fauna
  • Leestijd 26 minuten

In de podcastserie Groene Oren vertellen planten, bomen en dieren zélf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit en hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? Luister naar het verhaal van Leopold de zandhagedis: “Het straalt natuurlijk ook iets uit, al die wonden. Dat maakt indruk, merk ik.” 

De zandhagedis houdt van zon en zand. Met gerichte maatregelen probeert Staatsbosbeheer de heide- en duingebieden voor de zandhagedis open te houden.
Flora en fauna

Podcast Groene Oren

Planten, bomen en dieren vertellen zélf hun verhaal: wie zijn ze? Hoe ziet hun dagelijks leven er uit? En hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren? Ook te vinden in jouw favoriete podcast-app. Luister naar alle afleveringen
Luister naar alle afleveringen