Nieuws

Boswachters tippen onbekende streken in eigen land

  • 04 juli 2020

Als je denkt dat je Nederland al wel kent, laat je dan deze zomer verrassen door tips van boswachters uit het hele land! Ze delen onbekende streken: hun favoriete plekken waar je zelf niet zo snel zou komen. Een tocht langs de historische parels van ons landschap, prachtige wandelroutes, de mooiste fietsroutes, hotspots voor de vogelliefhebber en speelplekken waar de kinderen lekker kunnen uitrazen.

Zomervakantie

Vandaag begint de zomervakantie in Noord-Nederland. De verwachting is dat veel mensen die naar het buitenland zouden gaan, hun vakantie in Nederland doorbrengen. Eén van de gevolgen kan zijn dat iedereen massaal naar de bekendste natuurgebieden als de Biesbosch en de Veluwe gaat. Dat kan leiden tot dusdanige drukte dat anderhalve meter afstand houden niet altijd mogelijk blijkt. 

Spreiden

Daarom start Staatsbosbeheer vandaag een campagne om Nederlandse vakantiegangers geografisch beter over het land te spreiden. Per provincie zetten boswachters vier à vijf bij het grote publiek onbekende natuurgebieden in de etalage. Het gaat om rustige gebieden, waar de gemiddelde toerist niet zo snel op uit zou komen. Maar die zeker een bezoek waard zijn en voorzien zijn van wandel- of fietsroutes of speelmogelijkheden voor kinderen. Ook cultuurhistorische aspecten komen aan bod.

Onverwachte natuur

Staatsbosbeheer wil die vakantiegangers die noodgedwongen in eigen land blijven, zo ook laten zien dat ze helemaal niet zo slecht af zijn met een binnenlandse vakantie. Immers, Nederland biedt heel veel onverwachte, mooie natuur, die klaar is om (her)ontdekt te worden.

Meer informatie