Nieuws

Harde wind op komst, gebruik gezond verstand

  • 08 februari 2020

Normaal gesproken moedigen we iedereen aan om een bezoek te brengen aan onze natuurgebieden, heilzaam voor lichaam en geest. Maar zondag is dat vanwege de harde wind geen goed idee. Het KNMI voorspelt harde wind met flinke windstoten, ook in het binnenland. Daarom adviseren we iedereen het gezonde verstand te gebruiken en de actuele situatie via het KNMI in de gaten te houden voor je naar buiten gaat.

Vallende takken en bomen

De kans is groot dat er tijdens een storm dode takken uit bomen vallen of dat zwakke bomen omgaan. Ook na de storm blijft het opletten. Boswachters hebben tijd nodig om de gevolgen van de storm te inventariseren en eventueel paden vrij te maken.

Excursies

De boswachters bekijken per locatie of de geplande excursies en andere activiteiten doorgaan. Heb je gereserveerd voor een excursie en gaat die niet door, dan word je hierover telefonisch en/of per e-mail geïnformeerd en kun je een andere keer mee.

Buitencentra

Het buitencentrum van Staatsbosbeheer in Schoorl is zondag de hele dag gesloten en al onze andere buitencentra zijn vanaf 13.30 uur dicht.