Nieuws

Boomfeestdag 2019 in teken van klimaat

  • 13 maart 2019

Tijdens de 63e editie van de Boomfeestdag hebben 100.000 kinderen in 250 gemeenten ruim 200.000 bomen en struiken gepland.

Nationale viering

De landelijke aftrap van de Boomfeestdag vond plaats in Haarlemmermeer, waar minister Carola Schouten, klimaatberaadvoorzitter Ed Nijpels, burgemeester Onno Hoes en Boomfeestdagvoorzitter Albert Verlinde de eerste boom plantten, samen met kinderen uit Haarlemmermeer en kinderburgemeester Julia Pieters.

Klimaatbomen

In Haarlemmermeer werden 350 Klimaatbomen geplant, waarmee nadrukkelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van meer aanplant van bomen als klimaatmaatregel in de klimaatdiscussie en het belang om kinderen bij deze discussie te betrekken.

KinderKlimaatTafel

350 kinderen van 14 basisscholen gingen in debat met lokale politici en bedrijfsleven tijdens de allereerste KinderKlimaattafel. Dit resulteerde in een KinderKlimaatDeal met 14 voorstellen, die in Den Haag worden aangeboden aan Ed Nijpels en de Klimaatvoorzitters.  

Sinds 1957

Staatsbosbeheer was in 1957 een van de initiatiefnemers van de jaarlijkse Boomfeestdag. Het is een van de vele educatieve activiteiten die in onze natuurgebieden plaatsvinden. Lees meer over deze succesvolle samenwerking.

Meer over dit onderwerp