Muir Trek

Dwaal met de boswachter een volle dag door de natuur. De route staat niet vast en gisteren en vandaag bestaan even niet...

Tijdloos dwalen

Laat je vlak voor zonsopkomst wekken door de boswachter en zwerf een volle dag mee door de natuur. Je mobiele telefoon lever je in en met enkel je dagrugzak met eten en drinken ga je op pad. Struinen tot het eind van de middag, zonder doel, waarbij gisteren en morgen even niet bestaan. Als groep bepaal je de richting, het tempo, de rustmomenten en wanneer je gaat eten. Onderweg geeft de trekleider je kleine overdenkingen en activiteiten die je helpen het hier en nu te benadrukken. Dwaal mee door het groene hart van de Veluwe, waai uit in de uitgestrekte duinen bij Schoorl of struin door het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland, het Drents-Friese Wold. Een intense manier van natuurbeleving.

Praktische informatie
De Muir Trek is voor iedereen die zin heeft in een bijzondere dag in de natuur of als je de kracht wilt vinden voor je persoonlijke ontwikkeling. Een goede basisconditie is van belang. De prijs is inclusief overnachting, eten en drinken voor de hele dag, het materiaal tijdens de trek en de begeleiding. Je overnacht op een basic (Veluwe, Drenthe) tot comfortabele (Schoorl) locatie.

In de voetsporen van John Muir
Onze Muir Treks geïnspireerd op de boeken en het leven van de Schots-Amerikaanse schrijver, natuurbeschermer en natuurvorser John Muir (1838-1914). Muir was een van de eerste bepleiters van de bescherming van natuurgebieden in de Amerikaanse wildernis. Zijn brieven, boeken en essays over de natuur in deze bergen werden gelezen door een miljoenenpubliek.