Informatie over cookies

Staatsbosbeheer maakt op deze website gebruik van cookies. Meer uitleg over cookies.

Functioneel

Zorgt voor een goede werking van de website

Analytisch

Hiermee stemmen we de website af op voorkeuren van bezoekers

Tracking

Nodig voor het delen van pagina's en bekijken van video's

Activiteit

Brood bakken in het Leudal

In dit historische bakhuisje werd vroeger wekelijks brood en vlaai gebakken voor het klooster en de gezinnen die op de boerderij werkten. Tijdens de open dagen wordt de oven opnieuw opgestookt, het deeg bereid, en worden er – als de oven goed heet is – broodjes, vlaaien of broden gebakken. En natuurlijk mogen bezoekers proeven.
Dit bakhuisje is een levend monument dat de traditionele bakcultuur in ere houdt.
  • Vanaf 10.00 uur wordt de oven opgestookt en tussen 11.30 en 14.30 uur kun je een broodje en een verrassing van de bakker proeven. Op 12 oktober sluit de activiteit om 14.00.
  • Gratis entree. Een donatie voor renovatie van het bakhuisje is welkom.
  • Toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.
  • Honden toegestaan, mits aangelijnd.