Burlende edelherten

Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Excursies bronst boeken

Dit jaar kunnen er weer bronstexcursies geboekt worden. Houd deze website in de gaten. De linkjes naar de excursies verschijnen in de loop van het jaar op deze pagina bij het natuurgebied.

Als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer de data bekend zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Bericht van de boswachter!

Meld je aan

Bronst op de Veluwe

Beleef de bronst tijdens een stevige wandeling met gids op de Veluwe. Houd je oren gespitst, hoor je de burlende edelherten? Vooral voor of na een koude nacht weet je niet wat je hoort! De excursies worden 's ochtends en 's avonds gegeven. Bij de ochtendexcursies is het ontbijt inbegrepen.

Bronst in de Oostvaardersplassen

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen vanuit de ecokar. Vooral in deze tijd van het jaar is het een ware belevenis! Naast de reguliere excursies bieden we ook exclusievere varianten: een bronsttocht met high wine of high tea, of een fotosafari met een kleine groep. Daarnaast is er bij enkele excursies ook een lunch bij te boeken.

Meer dieren zien