Burlende edelherten

Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Excursies bronst boeken

De bronstexcursies kunnen weer geboekt worden! Sommige zijn inmiddels al vol. Als er annuleringen zijn, komen deze plekken weer beschikbaar op de pagina van de excursie. Houd hiervoor zelf de website in de gaten, er zijn geen reservelijsten. 

Volgend jaar op de hoogte gebracht worden wanneer de data bekend zijn? Meld je aan voor onze nieuwsbrief Bericht van de boswachter!

Meld je aan

Bronst op de Veluwe

Beleef de bronst tijdens een stevige wandeling met gids op de Veluwe. Houd je oren gespitst, hoor je de burlende edelherten? Vooral voor of na een koude nacht weet je niet wat je hoort! De excursies worden 's ochtends en 's avonds gegeven. Bij de ochtendexcursies is het ontbijt inbegrepen.

Bronst Veluwe - Hazenbergen ochtend (VOL)
Bronst Veluwe - Hazenbergen avond (VOL)
Bronst Veluwe - Hoog Buurlo ochtend (VOL)
Bronst Veluwe - Vierhouten avond (VOL)
Bronst Veluwe - Radio Kootwijk avond (VOL)

Bronst in de Oostvaardersplassen

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen vanuit de ecokar. Vooral in deze tijd van het jaar is het een ware belevenis! Naast de reguliere excursies bieden we ook exclusievere varianten: een bronsttocht met high wine of high tea, of een fotosafari met een kleine groep. Daarnaast is er bij enkele excursies ook een lunch bij te boeken.

Bronst Oostvaardersplassen - Almere (VOL)
Bronst Oostvaardersplassen - Almere met high wine (VOL)
Bronst Oostvaardersplassen - Almere fotosafari (VOL)
Bronst Oostvaardersplassen - Lelystad (VOL)
Bronst Oostvaardersplassen - Lelystad met high tea
Bronst Oostvaardersplassen - Lelystad fotosafari (VOL)

Meer dieren zien