Over Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, wat we doen en waarom en met wie we samenwerken? Lees het laatste nieuws, bekijk de natuurverhalen of abonneer je op de nieuwsbrief Bericht van de boswachter en ontvang elke maand boeiende weetjes, interessante verhalen en tips voor uitjes in de natuur en de mooiste routes van dit seizoen.

Volg de boswachter op social media

Volg de boswachters van Staatsbosbeheer via hun boswachtersblogs, waar ze natuurweetjes delen en nieuws over hun dagelijks werk buiten. Veel boswachters zijn ook actief op Twitter, Facebook, Instagram of LinkedIn. Je vindt de links op de pagina van hun natuurgebied en bij de boswachtersblogs.

Volg de boswachtersblogs

Wie is Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, beschermen en te benutten. We beheren ruim 270.000 ha natuur in Nederland en betrekken mensen bij natuur die hen raakt. Als grootste terreinbeherende organisatie van Nederland zijn we nauw betrokken bij allerlei zaken die in de belangstelling staan van publiek, ondernemers, politiek en bestuur.