Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Prominente plek voor Midden-Delfland in provinciaal beleid

Midden-Delfland - tussen Den Haag, Rotterdam en Delft - verdient een prominente plek in het beleid van Provincie Zuid-Holland vinden Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Provincie overhandiging Midden-Delfland

Nationale Parken in beeld bij ‘Professors op pad’

Vanaf 13 juli is een nieuwe tv-serie te zien waarbij de natuur van de Nationale Parken door de lens van prof. mr. van Vollenhoven wordt bekeken.

Boswachter Thomas v/d Es op pad met professors voor nieuwe tv-serie

Jonge meubelmakers zetten duurzaam Hollands hout in de schijnwerpers

De eerste juryselectie van de FSC Design Award 2018 is bekend. Zo’n 70 mbo-leerlingen deden mee aan een wedstrijd om Hollands hout een fris imago te geven.

alle inzendingen FSC Design Award 2018

Meelooprondes grote grazers Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer wild de komende tijd de gelegenheid bieden om in kleine groepen met een boswachter de grote grazers in het gebied te bekijken. Iedereen is welkom.

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Bezoekers blij met Zeeuwse recreatiegebieden

Bezoekers zijn dik tevreden over de Zeeuwse natuur- en recreatiegebieden van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap. De gebieden krijgen gemiddeld een 7,7.

Schouwen Duiveland nattelaarzen

Malieveld straks weer klaar voor de toekomst

Staatsbosbeheer zal in de maanden juli en augustus werkzaamheden uitvoeren aan het Malieveld in Den Haag. Het betreft een flinke opknapbeurt aan het grasveld.

skyline Den Haag vanaf het Malieveld

Eerste broedende strandplevieren op speciaal afgezette strand in Zeeland

Goed nieuws voor de zeldzame strandplevier op het Zeeuwse Verklikkerstrand. De eerste broedparen zijn namelijk al geteld op dit speciaal afgezette strand.

Strandplevier © Maarten Sluijter

Raaf na ruim een eeuw terug in Leenderbos

Na meer dan 100 jaar broeden er weer raven in het Leenderbos. Het nest is in het vroege voorjaar ontdekt door de boswachters van Staatsbosbeheer. Inmiddels zijn de 2 jongen uitgevlogen.

Jonge raaf op nest

Staatsbosbeheer zet vol in op natuurinclusieve landbouw

In samenwerking met LNV starten we een project om boeren te helpen over te schakelen naar een vorm die biodiversiteit combineert met rendabele bedrijfsvoering.

Natuurboer Hoeve Stein

Cultureel erfgoedjaar: Verdedigingslinies

In het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed staat maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In juni zijn dat de verdedigingslinies.

Fort Rijnauwen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten