Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Steeds meer bedrijven kiezen voor bedrijfsuitje bij Staatsbosbeheer

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om deze dag te gebruiken om in de buitenlucht de boswachters te helpen met het beheer van de Nederlandse natuur.

Lees meer
Een groep collega's harkt gemaaid gras aan tijdens een bedrijfsuitje in de natuur

Cultuur snuiven op Open Monumentendag

In het weekend van 9 en 10 september 2017 zijn de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ook Staatsbosbeheer doet mee: forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een rijke cultuurhistorie zijn opengesteld.

Lees meer
Steenfabriek Bovenste Polder in de Rijnvallei

Samenwerking Trailrunning.eu start met Hollands Duin Trailrun

Staatsbosbeheer en Trailrunning Europe slaan de handen ineen. Samen zetten ze bijzondere trails uit in de mooiste Nederlandse natuurgebieden.

Lees meer
logo trailrunning.eu

Bronstexcursies edelherten online

In september en oktober is het geburl van de edelherten het geluid van buiten. De bronstexcursies van Staatsbosbeheer staan sinds deze week online.

Lees meer
burlend edelhert

Rapport Alterra: damherten kunnen op de Haringvreter leven

Uit het rapport van onderzoeksinstituut Alterra blijkt dat het gebied de Haringvreter voldoende ruimte en voedsel biedt voor een levensvatbare populatie damherten.

Lees meer
damhert springt over het veld

European Heathland Workshop 2017 in Nederland

Van 20 tot 25 augustus 2017 bezoeken internationale wetenschappers, beleidsmedewerkers en natuurbeheerders een heideconferentie in Nederland. Het thema dit jaar is ‘natuurherstel’

Lees meer
Heide

Project Blues in the marshes feestelijk afgesloten

Het LIFE+ Nature project Blues in the Marshes is afgerond. Het project had als doel om het leefgebied van bedreigde flora en fauna te verbeteren.

Lees meer
Pimpernelblauwtje

Veel vlinders in het Kuinderbos

In het Kuinderbos vond afgelopen weekend voor de tweede keer een grote vlindertelling plaats. Er werden maar liefst 1660 vlinders van 21 verschillende soorten geteld.

Lees meer
bruin zandoogje © Kim Huskens

Nieuwe hangbrug in Speelbos Sallandse Heuvelrug

De nieuwe hangbrug in Speelbos Sallandse Heuvelrug is geopend. De hangbrug werd mogelijk gemaakt door een crowdfundingactie van de Stichting Buitenfonds.

Lees meer
hangbrug speelbos sallandse heuvelrug

Pas op voor hitsige reeën

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot begin augustus. Automobilisten zijn dus gewaarschuwd voor onverwacht overstekende dieren.

Lees meer
Reeen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten