Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Radio Kootwijk straalt op Grasnapolsky 2016

Afgelopen weekend vond festival Grasnapolsky voor de derde keer plaats in Radio Kootwijk. De samenwerking met de boswachters in het randprogramma was zeer succesvol.

Radio Kootwijk tijdens Grasnapolsky 2016 ©Jelmer de Haas

Vernieuwde samenwerking met Dunea biedt natuur nieuwe kansen

Duinbeheerder Dunea en Staatsbosbeheer versterken de samenwerking voor natuur in Zuid-Holland. Het ‘groenfonds Staatsbosbeheer’ draagt hier aan bij.

stuifduin en duinvallei van Noordwijk

Gruttostand in natuurgebied Surhuizumermieden vervijfvoudigd

In natuurgebied Surhuizumermieden is het aantal broedende grutto’s en andere weidevogels toegenomen. Een positief geluid in het Jaar van de Kievit.

Grutto

Festival Grasnapolsky en Staatsbosbeheer presenteren randprogramma

Onder het mom van 'dat wat je niet ziet' nodigen kunstenaars en de boswachter bezoekers van Grasnapolsky uit om op een andere manier naar Radio Kootwijk te kijken.

Radio Kootwijk

Vlieland krijgt boshuisjes voor toeristen

Vlieland krijgt 12 nieuwe vakantiehuisjes bij Kampeerterrein Stortemelk. Het gaat om zogenaamde boshuisjes, die gebouwd worden bij kampeerterrein Stortemelk.

Visualisatie boshuisje Vlieland

Groene Twinkeling uitgereikt aan groenste ondernemer Overijssel

De Groene Twinkeling is een prijs van de vier grote natuurorganisaties voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaamheid.

Groene Twinkeling

Resultaten helikoptertelling grazers Oostvaardersplassen

Voor het vijfde opeenvolgende jaar zijn de grazers in de Oostvaardersplassen geteld. Van de drie vluchten zijn er gemiddelden zijn berekend.

Oostvaardersplassen vanuit helikopter

Europese steun voor natuurherstel Rottige Meente

De komende maanden voert Staatsbosbeheer werkzaamheden uit in natuurgebied de Rottige Meente in Fryslân. Het werk is onderdeel van het LIFE-project.

grote vuurvlinder

Gouden Film voor Holland, natuur in de delta

Een Gouden Film voor Holland, Natuur in de Delta. Hiermee is het de op één na best bezochte Nederlandse natuurfilm van de laatste decennia.

poster Holland de film

Aan de slag met nieuwe kweldernatuur Terschelling

De realisatie van open kwelders aan de zuidkant van Terschelling is weer een stap dichterbij gekomen. Niet voor landaanwinning, maar voor nieuwe natuur

wandelaar op wad Terschelling