Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Boswachterspaden: de mooiste wandelingen per seizoen

De boswachterspaden zijn gratis downloadbaar, lopen in een rondje van tenminste 5 kilometer en zijn speciaal samengesteld en geselecteerd door de boswachter.

wandelaar op boswachterspaden

Pas op voor hitsige reeën

Op dit moment staan de reeën in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot begin augustus. Automobilisten zijn dus gewaarschuwd voor onverwacht overstekende dieren.

Reeen

Nieuw bestuurlijk overleg en fonds Grevelingen

In de Grevelingen is voor een kwaliteitsimpuls natuur, landschap en recreatie het Grevelingenfonds ontwikkeld, met een startkapitaal van € 7,5 miljoen per 1 januari 2018.

5 runderen en een kalf lopen door water

Provinciale Staten van Flevoland stelt nieuw beleid Oostvaardersplassen vast

Provinciale Staten van Flevoland heeft op 11 juli 2018 besloten tot een nieuw beleidskader voor het natuurgebied de Oostvaardersplassen.

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer werkt aan beter klimaat en mooier landschap

Minister Wiebes ontving gisteren de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord. Hierin worden voorstellen gedaan om onze bijdrage aan de klimaatdoelen vorm te geven.

zonsopgang in bos

Koning bezoekt Stadswaard in Nijmegen

Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan Nijmegen in het kader van European Green Capital 2018. Boswachter Thijmen ontving hem in natuurgebied Gelderse Poort.

Koning bezoekt Stadswaard in Nijmegen

FSC Design Award voor ‘Fuik’ van lokaal beukenhout

Gisteren werd de winnaar van de FSC Design Award 2018 bekend gemaakt. David Sloep sleepte met zijn zitmeubel een limited edition in de wacht.

FSC Design Award 2018 - Fuik

Elf jongeren halen MBO-diploma bij leerwerkplaats Staatsbosbeheer in Jubbega

Samen met het Nordwin College en 3 Friese gemeenten startte Staatsbosbeheer vorig jaar een BBL-1 traject. Vandaag was de diplomauitreiking.

Diploma-uitreiking Jubbega

Cultureel erfgoedjaar: buitenplaats Elswout

In het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed staat maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In juli is dat buitenplaats Elswout.

landgoed Elswout

Fiep in de natuur!

8 juli vindt er op Kasteel Groeneveld de feestelijke overhandiging van het Boek 'Fiep in de natuur' plaats. In het boek staan ook tips van onze boswachters!

Fiep in de natuur

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten