Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Cultureel erfgoedjaar: vakmanschap in Maasheggen

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In februari zijn dat de maasheggen.

gevlochten heg

Wereld Wetlands Dag

Vrijdag 2 februari is het Wereld Wetlands Dag en wordt de bescherming van wetlands onder de aandacht gebracht. Dit jaar met als thema 'Wetlands for a Sustainable Urban Future'.

luchtfoto van Robbenbank in Waddenzee

Film WILD vanaf 1 februari in bioscoop

In 65 bioscopen draait vanaf 1 februari 2018 de film WILD. De Veluwe schittert in volle glorie als het wilde hart van Nederland. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm’, aldus maker Luc Enting.

wild de film

Ambities voor groter nationaal park op Utrechtse Heuvelrug

Provincie Utrecht werkt samen met gemeenten, terreinbeheerders, belangenverenigingen, maatschappelijke organisaties en ondernemers aan een groot nationaal park op de gehele Utrechtse Heuvelrug.

geiten op leersumse veld

Grondruil Gemeente Almere en Staatsbosbeheer

Gemeente Almere en Staatsbosbeheer ruilen het eigendom van de gronden van het Kromslootpark en het Almeerderstrand bij Almere. Hiervan profiteren zowel bezoekers als natuur.

Kromslootpark in Stadsbossen Almere

De Nationale Bijenstrategie: het reddingsplan voor bijen

Met deze nieuwe bijenstrategie willen de partners tot een alomvattende aanpak komen om alle bijensoorten en andere bestuivers in ons land blijvend te behouden.

Klokjesdikpootbij op paarse bloem

Naar buiten? Kijk nog even goed uit!

De storm is voorbij, maar het duurt nog even voordat de bossen weer goed begaanbaar zijn. Kijk uit als je naar buiten gaat en volg de aanwijzingen van de boswachters.

boom na storm

Naar buiten? Volg eerst de weersverwachtingen

Het KNMI heeft zojuist code rood afgegeven. Dat betekent dat het niet verstandig is om nu de bossen te bezoeken. Kijk voor de laatste informatie www.KNMI.nl

Omgevallen bomen

Opruimen van afval na hoogwater

Na een periode van hoogwater blijft er veel afval achter in de uiterwaarden van Nederlandse rivieren. Staatsbosbeheer en andere persoonlijke initiatieven zorgen ervoor dat deze aangespoelde stukken plastic worden opgeruimd.

vrijwilligers met afval

Wolf bezocht Nederland

Gezenderde wolf Naya heeft rond de kerstdagen 2017 Nederland bezocht. Deze data is afkomstig van een Duits onderzoek waarbij het dier gevolgd werd door middel van een halsbandzender.

wolf - foto gemaakt in Duitsland door Aaldrik Pot

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten