Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Benoeming nieuwe voorzitter raad van toezicht

Mevrouw mr. C. M. Insinger is door minister Kamp van Economische Zaken benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van Staatsbosbeheer.

Lees meer
Voorzitter Raad van Toezicht M. Insinger

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat tekenen overeenkomst voor 7500 hectare riviernatuur

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat tekenen overeenkomst voor onderhoud vegetatie in 7500 hectare riviernatuur in de uiterwaarden van de grote rivieren.

Lees meer
Uiterwaarden

Festival Grasnapolsky voor vijfde jaar op rij op Radio Kootwijk

Op 2, 3 en 4 februari 2018 vindt de 5e editie van Grasnapolsky plaats. Radio Kootwijk zal wederom het toneel zijn van een breed programma met muziek, theater en boswachters.

Lees meer
Grasnapolsky 2017

Eerste Beleefdag Beter in het Groen

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober 2017 een Beleefdag in vier natuurgebieden in Noord-Holland.

Lees meer
wandelaars in de duinen

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm op Veluwe

Boswachter Laurens Jansen van Staatsbosbeheer is via het Buitenfonds een actie gestart om € 10.000 in te zamelen voor een nieuw kijkscherm voor de wildobservatieplaats in Hoog Buurlo.

Lees meer
wildkijkscherm

Noordsche Veld officieel archeologisch rijksmonument

Het Noordsche Veld tussen Norg en Donderen is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed officieel benoemd als archeologisch monument en heeft daarmee de status gekregen van rijksmonument.

Lees meer
luchtfoto van natuurgebied Noordsche Veld

Biesboschboek van boswachter Thomas

De nieuwe Biesbosch is een schitterend kijk- en leesboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. Boswachter Thomas van der Es vertelt aanstekelijk over veranderingen en belevenissen in dit prachtige gebied. Stef den Ridder maakte de illustraties.

Lees meer
cover boek De nieuwe Biesbosch

Jonge oehoes in boswachterij Sint Anthonis

In boswachterij Sint Anthonis zijn de afgelopen maanden twee oehoe-jongen geboren en door hun ouders succesvol groot gebracht. Nooit eerder werden oehoes in deze omgeving gesignaleerd.

Lees meer
jonge oehoe

Staatsbosbeheer in finale Beste Overheidsorganisatie 2017

Staatsbosbeheer behoort tot de drie finalisten in de strijd om de Beste Overheidsorganisatie 2017. Op maandag 20 november 2017 zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal de winnaar bekend worden gemaakt.

Lees meer
logo overheidsorganisatie van het jaar 2017

Samenwerkingsovereenkomst met Entente Florale over Groene Metropool

Tijdens de Nationale Groendag op 20 september 2017 ondertekenden Staatsbosbeheer en Entente Florale een samenwerkingsovereenkomst over Groene Metropool.

Lees meer
jongen sleept met takken op het Malieveld

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten