Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Maandrapportage april grote grazers Oostvaardersplassen

In de winter maakt Staatsbosbeheer elke maand een overzicht van de stand van zaken in het gebied. De feiten en cijfers van april zijn nu beschikbaar.

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Cultureel Erfgoedjaar: Gelderse Poort

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In mei is dat de Gelderse Poort.

De Waal met op de achtergrond de Waalbrug

Advies dierenartsen: bouw bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen langzaam af

Twee onafhankelijke dierenartsen hebben een tweede bezoek aan de Oostvaardersplassen gebracht en adviseren op basis daarvan om het bijvoeren langzaam af te bouwen

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Broedsucces voor zeearenden in Biesbosch en Lauwersmeer

Zowel in de Oostvaardersplassen als in Lauwersmeer is het raak: bij beide nesten kropen onlangs jonge zeearenden uit het ei. In totaal zijn er 6 nakomelingen.

vliegende zeearend

Rapport commissie Van Geel biedt nieuwe horizon voor de Oostvaardersplassen

In opdracht van het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland heeft de commissie van Geel advies uitgebracht voor een nieuw beleidskader voor de Oostvaardersplassen.

ganzen en konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Provincie verlengt ontheffing bijvoeren Oostvaardersplassen

De Provincie Flevoland heeft de ontheffing voor het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen verlengd tot 5 mei 2018.

runderen in oostvaardersplassen

Week van de teek

De lente is begonnen, tijd om naar buiten te gaan. Ontspannen in de natuur doet een mens goed maar controleer jezelf en de kinderen bij thuiskomst wel even op teken.

teek - foto RIVM - Hans Smid

Brabantse boswachters vragen aandacht voor problemen buitengebied

Afvaldumpingen, maar ook andere illegale activiteiten als stroperij en wildcrossen bedreigen veiligheid en natuurbeleving in buitengebied.

vaten met xtc-afval

Samenwerking Staatsbosbeheer en Wandelnet

Staatsbosbeheer en Stichting Wandelnet gaan samenwerken om aanleg en onderhoud Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden efficiënter te maken.

wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

In maart veel grote grazers in de Oostvaardersplassen afgeschoten

In de maand maart 2018 zijn in de Oostvaardersplassen in totaal 1155 grote grazers dood gegaan, waarvan 958 edelherten, 157 paarden en 40 runderen.

Edelherten in de Oostvaardersplassen maart 2018

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten