Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Europese landbouwtop luncht tussen kempische heideschapen in Heeze

De Staatssecretaris voor EZ en een deel van zijn collega landbouwministers uit de EU genoten gisteren van een bijzondere lunch op de Strabrechtse heide.

Europese Landbouwtop luncht in Heeze

Groenservice Zuid-Holland definitief naar Staatsbosbeheer

De overdracht van het beheer van groengebieden en de G.Z-H van de provincie naar Staatsbosbeheer is een feit. De G.Z-H-werknemers zijn van harte welkom.

Ondertekening overdracht GZH naar Staatsbosbeheer

Zeearenden geringd

De jonge zeearend in de Oostvaardersplassen is geringd. Het is het 11e jaar op rij dat in de Oostvaardersplassen een zeearendjong uit het ei is gekropen.

Het zeearend jong van 2016 tijdens het ringen

Amerongse Bovenpolder: grootste natuurparel in Utrecht

De Amerongse Bovenpolder is na 25 jaar van plannen maken en uitvoering omgevormd tot de grootste natuurparel in de Utrechtse uiterwaarden.

Amerongse Bovenpolder

Staatssecretaris Klijnsma op werkbezoek in Westerkwartier

Staatssecretaris Klijnsma was op werkbezoek in het Groningse Westerkwartier en bezocht drie praktijkvoorbeelden van invulling van de Participatiewet en de transitie in de zorg.

Staatssecretaris Klijnsma op werkbezoek in Groningen

Monumenten op Vuurtoreneiland geopend

Het restaurantseizoen op Vuurtoreneiland is feestelijk geopend. Staatsbosbeheer is trots op deze samenwerking tussen natuurbeheer en ondernemerschap.

vuurtoren op vuurtoreneiland

Veluwse berken voor dieren Burgers' Zoo

Staatsbosbeheer levert de komende maanden berken uit de Veluwe aan Burgers’ Zoo. De bomen zijn voedsel voor verschillende dieren in het dierenpark

Brillangoer in Burger's Zoo eet Veluwse Berken

Lauwersmeer mogelijk tweede Dark Sky Park in Nederland

Het Lauwersmeergebied wordt mogelijk het tweede Dark Sky Park van Nederland. Dat wordt waarschijnlijk nog voor de zomer bekendgemaakt.

Komeet Ikeya-Zhang aan de avondhemel boven het Noordzeestrand van Terschelling. Opname maart 2002.

Lichtprojectie ‘opent’ Haringvlietsluizen

Droomfondsproject vraagt met lichtprojectie aandacht voor trekvissen die migreren tussen de zee en de rivieren door lichtprojectie bij de Haringvlietdam.

Lichtprojectie haringvliet droomfonds

Nieuwe wadwachtpost op Engelsmanplaat

De Engelsmanplaat krijgt een nieuwe wadwachtpost. De 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op palen is aan vervanging toe. 1 Juni start de bouw.

De oude wadwachtpost van Engelmansplaat

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten