Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Nationaal Jeugd Orkest Muziekzomer van start bij Radio Kootwijk

De NJO Muziekzomer huist dit jaar weer in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Van 8 t/m 12 augustus staan er bijzondere producties geprogrammeerd.

zendstation Radio Kootwijk

Beleef de bronst van de edelherten

In september en oktober gaan de edelherten weer op zoek naar liefde: het is bronsttijd. Excursies bronst zijn nu online te boeken bij Staatsbosbeheer.

bronst

Eerste visarendjong van Nederland vliegt uit

Een unicum in Nederland. Het eerste in Nederland geboren visarendjong heeft zijn nest in de Biesbosch verlaten en een eerste vlucht gemaakt.

Visarend in zweefvlucht tegen blauwe hemel

Jonge visarend staat te trappelen

De jonge visarend staat op het punt om uit te vliegen vanuit het nest in de Biesbosch. RTL Nieuws maakte hier samen met boswachter Thomas een item over.

Visarend in zweefvlucht tegen blauwe hemel

Meer natuur voor de Utrechtse Molenpolder

Op 19 juli is een akte gepasseerd waarin de provincie Utrecht, BBL en Staatsbosbeheer gronden uitruilen om de herinrichting Noorderpark af te ronden.

Molenpolder in het Groene Hart

Grondruil Terschelling: ruimte voor ondernemer én natuur

Op Terschelling is de handtekening gezet onder een bijzondere grondruil: Paviljoen de Walvis wordt eigenaar van de grond onder hun bedrijf aan het Groene strand in West-Terschelling, tegen ca. 24 ha natuur én een eendenkooi voor Staatsbosbeheer.

zicht op west-terschelling

Boswachters wandelen Nijmeegse Vierdaagse met jonge100

Boswachters lopen op dinsdag 19 juli samen met het team #jonge100 met daarin de 100 jongste deelnemers van 11 en 12 jaar, de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse.

Jonge 100 op foto met bestuurder Nijmegen en Tako Rietveld

Ruimen stormhout Strabrechtse heide

Tijdens de storm van 23 juni is in het noordelijk deel van de Strabrechtse heide in totaal 3,5 ha. bos omgewaaid. Nu is het tijd om dit stormhout te ruimen.

Screenshot NOS Item storm 23 juni met boswachter Janneke

Natuurgebieden Drenthe populair en hoog gewaardeerd

Het NBTC-NIPO heeft onderzoek gedaan naar het bezoekersgedrag en de ervaringen in de Drentse natuurgebieden. Het aantal unieke bezoekers bedraagt bijna 3 miljoen per jaar. De waardering van de natuurgebieden scoort daarbij een mooie 8-.

wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

Nieuwe broedplek voor kustvogels Schelphoek

Nabij natuurgebied Schelphoek in de Oosterschelde is een broedgebied voor visdieven aangelegd. Deze broedplek is 13 juli officieel geopend.

Jonge visdief

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten