Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Ondernemer helpt weidevogels in Waterland

Door actieve steun van ondernemer Ferdinand ter Heide uit Amsterdam krijgt de weidevogel meer ruimte in Waterland (Noord-Holland).

Grutto

Boomcirkel ter ere van 60-jaar Boomfeestdag

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat hebben de stichting Boomfeestdag zeven boomcirkels met monumentale bomen cadeau gegeven voor hun zestigjarig bestaan.

Kinderen planten boomcirkels voor 60ste verjaardag Boomfeestdag

Center Parcs laat kinderen spelenderwijs kennismaken met natuur

Center Parcs en Staatsbosbeheer gaan samenwerken om bezoekers nóg dichterbij de natuur te brengen. Onderdeel van de samenwerking is o.a. een nieuw Kabouterpad.

Kabouterpad bij Center Parcs

Beleef de windmolen van de toekomst bij Buitencentra van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is enthousiast over de ideeën van Ampyx Power. Samen organiseren ze bijeenkomsten over de ontwikkelingen en crowdfunding mogelijkheden.

Ampyx

Wadwachters aan de slag op verschillende eilanden en platen

De wadwachters gaan aan de slag op de verschillende eilanden en platen. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van wadwachters op de Noordsvaarder West-Terschelling.

welkomswagen

Start fortenseizoen

De start van het fortenseizoen vieren de forten en linie-ondernemers in het Paasweekend van 15 t/m 17 april met tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Fortenseizoen

Natuur- en landbouworganisaties slaan handen ineen voor weidevogels in Groningen

Natuur- en landbouworganisaties gaan aan de slag om een ‘Groninger Actieplan Weidevogels’ te maken. Inzet is verdubbeling van het aantal broedparen van de grutto.

grutto

Ondernemers gevonden voor kampeerterrein Robbenoordbos

Er zijn ondernemers gevonden voor voormalig kampeerterrein Wierringerrand. De nieuwe natuurcamping ‘Het Bos Roept’ gaat vanaf 22 mei open.

ondernemers Sasja en Gidus

Crowdfundingcampagne Buitenfonds helpt natuurlesprogramma voor kinderen

Dankzij een crowdfundingcampagne van het Buitenfonds kunnen schoolklassen uit de Bommelerwaard deel blijven nemen aan natuurlesprogramma “Expeditie Loevestein”.

Jongen bekijkt een opdracht tijdens Expeditie Loevestein in de Bommelerwaard

Inspirerende ideeën voor nieuwe toekomst Tonnenloods op Terschelling

Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling naar mogelijkheden om dit iconische gebouw uit 1917 een deels andere bestemming te geven.

Tonnenloods op Terschelling

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten