Contact

Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Reactie op uitzending Zembla 'Bos als brandstof'

Dinsdag 22 maart besteedde het tv-programma Zembla aandacht aan het gebruik van biomassa als brandstof. Ook Staatsbosbeheer kwam in de uitzending aan het woord.

herfst in het bos

Boomfeestdag 60 jaar

Op woensdag 22 maart viert stichting Nationale Boomfeestdag haar 60e verjaardag. Ter viering planten kinderen door het hele land 200.000 bomen.

boswachter helpt kind bij planten van boom

Minder afvaldumps, meer mestlozingen en loslopende honden in Noord-Nederland

Ruim 70 groene en blauwe opsporingsambtenaren gingen gezamenlijk op stap om overtredingen in het buitengebied van Drenthe, Groningen en Fryslân op te sporen.

gedumpte kranten in het bos

Tijdens NLdoet aan de slag in de natuur

Op 10 en 11 maart is de grootste vrijwilligersactie van Nederland; NLdoet. Ook in de gebieden van Staatsbosbeheer gaan vrijwilligers aan de slag

vrijwilligers planten bomen

Vernieuwde leerwerkplaats in Nistelrode geopend

Maandag 6 maart was de officiële opening van de vernieuwde leerwerkplaats voor 125 jongeren op het terrein van Staatsbosbeheer in Nistelrode.

Leerwerkplaats Maashorst

Nieuwe uitkijktoren Kootwijk gebouwd met militaire precisie

Gisteren schroefden de Koninklijke Landmacht de laatste onderdelen van de uitkijktoren Kootwijkerzand in elkaar. Vanaf vandaag is de toren vrij toegankelijk.

Uitkijktoren Kootwijkerzand

Op expeditie naar Rottumeroog

De Waddeneilandjes Rottumeroog en Rottumerplaat hebben aan belangstelling geen gebrek. De expeditie naar deze bijzondere plek is vanaf vandaag weer te boeken.

Rottum

Staatsbosbeheer stopt met particuliere bomenkap

Na uitgebreid onderzoek n.a.v. enkele recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten de brandhoutoogst op stam voor particuliere houtzagers te beëindigen.

Houtoogst

Grasnapolsky 2017: Gras blijft groeien, ook als het sneeuwt

Festival Grasnapolsky voor de vierde keer plaats op Radio Kootwijk. Het was wederom een totaalbeleving voor de bezoekers met muziek, cultuur en natuur.

Grasnapolsky 2017 © Nathan Reinds

Baanbrekende technologie haalt suikers uit houtsnippers voor chemie

Vijf ondernemingen hebben plannen voor het ontwikkelen van een bioraffinaderij. Staatsbosbeheer doet mee en zal houtsnippers leveren voor een nieuwe baanbrekende technologie.

boswachter op berg maaisel

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten