Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Zesde editie Autumn Desert Trail gaat hard

Op 29 en 30 oktober is de Autumn Desert Trail. Tijdens dit evenement galopperen honderden paarden over de Kale Duinen in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Lees meer

Radio Kootwijk opnieuw podium voor festival Grasnapolsky

Op 10, 11 en 12 februari festival Grasnapolsky opnieuw te gast op Radio Kootwijk, één van de meest bijzondere plekken van Nederland op de Veluwse heide.

Lees meer

Mooiste natuurgebied van Nederland

Van 10 oktober tot en met 31 oktober kan iedereen op zijn of haar favoriete natuurgebied stemmen via de speciale verkiezingswebsite www.mooistenatuurgebied.nl.

Lees meer

Nationaal Park Lauwersmeer nu officieel Dark Sky Park

Het Nationaal Park Lauwersmeer is officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Na de Boschplaat is dit de tweede plek in Nederland met dit bijzondere predicaat.

Lees meer

Studenten willen groene studieomgeving

Uit onderzoek blijkt dat studenten behoefte hebben aan een groene studieomgeving. Staatsbosbeheer vindt dit interessant in het kader van natuur en gezondheid.

Lees meer

Militair erfgoed beter zichtbaar in Zuid-Nederland

Staatsbosbeheer zet zich samen met verschillende partners de komende jaren in om het erfgoed van de Zuiderwaterlinie beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

Lees meer

Natuurgebied Driestruik afgesloten vanwege amfibieënvirus

Een deel van Nationaal Park De Meinweg is afgesloten vanwege het besmettelijke Ranavirus. De ziekte veroorzaakt sterfte onder kikkers, padden en salamanders.

Lees meer

Start bestuurlijke campagne: meer kinderen in de natuur

Staatsbosbeheer wijst bestuurders op het belang van speelnatuur en natuureducatie zodat meer kinderen in gemeenten en provincies kunnen genieten van natuur.

Lees meer

Project IJsseluiterwaarden Olst afgerond

De afgelopen jaren is er veel werk verzet in het projectgebied IJsseluiterwaarden Olst in Overijssel. Het project is nu officieel opgeleverd, wat op 1 oktober gevierd wordt met een publieksdag voor jong en oud.

Lees meer

Urnen en uitvaartkisten van Hollands hout

Wie bij leven de natuur een warm hart toedraagt, kan nu ook bij het afscheid kiezen voor een kist of urn van Hollands hout uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Lees meer