Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten.

Nieuws

Twee broedparen visarenden in de Biesbosch

Een jaar na het eerste broedgeval van de visarend in Nederland, is er al een tweede broedpaar. De vogels zijn vaak te vinden in het nieuwe deel van de Biesbosch.

Lees meer

Steunbetuiging UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

Bestuurders, waterschappen en grote eigenaren als Staatsbosbeheer hebben hun steunbetuiging voor de Unesco nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie overhandigd.

Lees meer

RTV Drenthe al 4 jaar met ROEG! de natuur in

Het RTV Drenthe programma ROEG! bestaat vier jaar. Het programma, dat wekelijk 35.000 kijkers trekt, laat samen met de boswachters de Drentse natuur zien.

Lees meer

Ondernemer helpt weidevogels in Waterland

Door actieve steun van ondernemer Ferdinand ter Heide uit Amsterdam krijgt de weidevogel meer ruimte in Waterland (Noord-Holland).

Lees meer

Center Parcs laat kinderen spelenderwijs kennismaken met natuur

Center Parcs en Staatsbosbeheer gaan samenwerken om bezoekers nóg dichterbij de natuur te brengen. Onderdeel van de samenwerking is o.a. een nieuw Kabouterpad.

Lees meer

Boomcirkel ter ere van 60-jaar Boomfeestdag

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat hebben de stichting Boomfeestdag zeven boomcirkels met monumentale bomen cadeau gegeven voor hun zestigjarig bestaan.

Lees meer

Wadwachters aan de slag op verschillende eilanden en platen

De wadwachters gaan aan de slag op de verschillende eilanden en platen. Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van wadwachters op de Noordsvaarder West-Terschelling.

Lees meer

Beleef de windmolen van de toekomst bij Buitencentra van Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is enthousiast over de ideeën van Ampyx Power. Samen organiseren ze bijeenkomsten over de ontwikkelingen en crowdfunding mogelijkheden.

Lees meer

Start fortenseizoen

De start van het fortenseizoen vieren de forten en linie-ondernemers in het Paasweekend van 15 t/m 17 april met tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Lees meer

Natuur- en landbouworganisaties slaan handen ineen voor weidevogels in Groningen

Natuur- en landbouworganisaties gaan aan de slag om een ‘Groninger Actieplan Weidevogels’ te maken. Inzet is verdubbeling van het aantal broedparen van de grutto.

Lees meer

Ondernemers gevonden voor kampeerterrein Robbenoordbos

Er zijn ondernemers gevonden voor voormalig kampeerterrein Wierringerrand. De nieuwe natuurcamping ‘Het Bos Roept’ gaat vanaf 22 mei open.

Lees meer

Inspirerende ideeën voor nieuwe toekomst Tonnenloods op Terschelling

Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en de gemeente Terschelling naar mogelijkheden om dit iconische gebouw uit 1917 een deels andere bestemming te geven.

Lees meer

Crowdfundingcampagne Buitenfonds helpt natuurlesprogramma voor kinderen

Dankzij een crowdfundingcampagne van het Buitenfonds kunnen schoolklassen uit de Bommelerwaard deel blijven nemen aan natuurlesprogramma “Expeditie Loevestein”.

Lees meer

Week van de Teek

De lente is begonnen, tijd om naar buiten te gaan. Ontspannen in de natuur doet een mens goed maar controleer jezelf en de kinderen bij thuiskomst wel even op teken.

Lees meer

Plant een boom in het Sublime FM Bos

In samenwerking met radiozender Sublime FM en Staatsbosbeheer start het Buitenfonds vandaag een boomplantactie in Lage Vuursche.

Lees meer

Uitbreiding IJsselsteinse bos afgerond

De uitbreiding van het IJsselsteinse bos met 24 hectare en 50.000 bomen is klaar. Nu de lente is gestart een mooi moment om iedereen welkom te heten in het IJsselsteinse bos.

Lees meer