Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Mooi Linieland-weekend

Elk jaar staan de waterlinies centraal tijdens het Mooi Linieland-weekend. Hét moment om de verhalen en de prachtige natuur van het linielandschap te ontdekken!

Mooi Linieland op 2 en 3 juni 2018

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten in Fryslân onder één dak

In Wirdum, onder de rook van Leeuwarden, zetelen sinds kort Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten onder een dak. Om deze samenwerking te vieren is een fietsroute uitgezet.

kantoor Staatsbosbeheer Fryslan, Bredyk, Wirdum

De cirkel is weer rond in Gelderse Poort

In de Gelderse Poort ligt het kadaver van een doodgeboren veulen. Omdat het niet kan worden afgevoerd, laten we het liggen voor talloze aaseters.

Doodgeboren veulen in Gelderse poort © Bart Beekers

Wolf verblijft al langere tijd in Midden-Drenthe

Een wolf (Canis lupus) verblijft sinds enige maanden in natuurgebieden in Midden-Drenthe. Deze langdurige aanwezigheid is mogelijk de opmaat naar de definitieve vestiging van de wolf in Nederland.

wolf in Drenthe - foto uit filmpje van 4 mei 2018

Edelherten op snelweg na doorknippen afrastering Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer vindt het onacceptabel dat activisten afgelopen nacht opnieuw voor onrust hebben gezorgd in de Oostvaardersplassen.

Edelherten op de A6 na doorgeknipte hekken

Informatiecentrum De Bastei open

Na drie jaar graven en bouwen is het zover en opent De Bastei zijn deuren: een nieuw informatiecentrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade in Nijmegen.

De Bastei

Zorgen over veiligheid boswachters na twee zware mishandelingen in korte tijd

Staatsbosbeheer vindt het onacceptabel dat boswachters tijdens hun werk in de natuur zo bejegend worden: Van onze boswachters blijf je af.

Boswachter met verrekijker

Maandrapportage april grote grazers Oostvaardersplassen

In de winter maakt Staatsbosbeheer elke maand een overzicht van de stand van zaken in het gebied. De feiten en cijfers van april zijn nu beschikbaar.

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Cultureel Erfgoedjaar: Gelderse Poort

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In mei is dat de Gelderse Poort.

De Waal met op de achtergrond de Waalbrug

Advies dierenartsen: bouw bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen langzaam af

Twee onafhankelijke dierenartsen hebben een tweede bezoek aan de Oostvaardersplassen gebracht en adviseren op basis daarvan om het bijvoeren langzaam af te bouwen

konikpaarden in de Oostvaardersplassen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten