Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Dode zeearend onderzocht

Onderzoekers van Wageningen Environmental Research onderzochten een zeearend die door boswachters werd gevonden vlakbij natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland. .

zeearend en buizerd

Kanttekeningen bij conclusies Dierenbescherming over Oostvaardersplassen

Provincie Flevoland heeft de quick scan van de Dierenbescherming ontvangen over de Oostvaardersplassen en ziet daarin een aantal waardevolle adviezen en opmerkingen voor de langere termijn.

bijvoeren in oostvaardersplassen

Dierenartsen adviseren over uitvoering bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen

De provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer gevraagd om twee onafhankelijke dierenartsen mee te laten kijken bij het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen.

heckrund

Update bijvoeren grote grazers Oostvaardersplassen

Op 1 maart 20180 is Staatsbosbeheer op verzoek van de Provincie Flevoland gestart met het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen. In dit bericht een update.

bijvoeren in oostvaardersplassen

Boomfeestdag 2018 in teken van essentaksterfte

Op woensdag 14 maart 2018 wordt de 62ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd. Het landelijke startschot wordt gegeven door Prinses Irene in de gemeente Oldambt in Groningen.

boswachter helpt kind bij planten van boom

Cultureel erfgoedjaar: molens in de Weerribben

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In februari zijn dat de molens in de Weerribben.

bootje in weerribben - foto theo de witte

Doorlaat in Brouwersdam voor schoner Grevelingenmeer

Ministers Van Nieuwenhuizen en Schouten steken 75 miljoen euro in het Grevelingenmeer. Via een doorlaat in de Brouwersdam wordt het water doorlopend ververst en herstelt de natuur zich.

Vier flamingo's staan in het water bij de Grevelingen

Komende tijd blijven bijvoeren in de Oostvaardersplassen

De dieren in de Oostvaardersplassen worden bijgevoerd tot het moment dat er weer voldoende voedsel aanwezig is in het terrein. Om de dag wordt 7.000 kilo hooi neergelegd.

bijvoeren grazers in oostvaardersplassen

Langdurig werklozen aan de slag met mobiele houtzaag in Almere

Zorginstelling Kwintes en Staatsbosbeheer hebben met financiële steun van Almeerse partners een mobiele houtzaag aangeschaft, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt.

mobiele zaag

Provincie Flevoland besluit tot bijvoeren in Oostvaardersplassen

De Provincie Flevoland heeft besloten om de grazers in de Oostvaardersplassen tijdelijk bij te voeren. De belangrijkste reden is de maatschappelijke onrust.

edelhert in de sneeuw

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten