Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

2018 laatste jaar voor Grasnapolsky op Radio Kootwijk

Festival Grasnapolsky viert op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum op Radio Kootwijk, maar gaat voor de editie van 2019 op zoek naar een nieuwe locatie.

Lees meer

Lichtkunstwerk Pixi ontwaakt in Drentse bossen

In de bossen bij Buitencentrum Boomkroonpad is de Pixi ontwaakt. Dit unieke lichtkunstwerk is van oktober t/m december twee avonden in de week te bewonderen.

Lees meer

Handen uit de mouwen op de Natuurwerkdag

Op zaterdag 4 november 2017 is de jaarlijkse Natuurwerkdag. Jong en oud steekt de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. Help je ook mee?

Lees meer

Continental Banden Groep B.V. sponsor van mountainbikeroute Austerlitz

Continental Banden Groep B.V. adopteert als sponsor de populaire mountainbikeroute Austerlitz van Staatsbosbeheer in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer

Scoor voor wetenschap tijdens bodemdierendagen 4-8 oktober

De jaarlijkse Bodemdierendagen zijn van start gegaan! Hoe gaat het met het bodemleven om ons heen? Duik je eigen tuin in en geef door welke kleine ‘bodemdieren’ jij hebt.

Lees meer

Bd schimmel toch een bedreiging voor geelbuikvuurpad

Uit onderzoek in de natuurgebieden van Limburg is gebleken dat de schimmel Bd ook voor de geelbuikvuurpad populatie in Nederland een bedreiging vormt.

Lees meer

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat tekenen overeenkomst voor 7500 hectare riviernatuur

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat tekenen overeenkomst voor onderhoud vegetatie in 7500 hectare riviernatuur in de uiterwaarden van de grote rivieren.

Lees meer

Benoeming nieuwe voorzitter raad van toezicht

Mevrouw mr. C. M. Insinger is door minister Kamp van Economische Zaken benoemd als voorzitter van de raad van toezicht van Staatsbosbeheer.

Lees meer

Festival Grasnapolsky voor vijfde jaar op rij op Radio Kootwijk

Op 2, 3 en 4 februari 2018 vindt de 5e editie van Grasnapolsky plaats. Radio Kootwijk zal wederom het toneel zijn van een breed programma met muziek, theater en boswachters.

Lees meer

Eerste Beleefdag Beter in het Groen

Buiten zijn in het groen is goed voor je gezondheid! Daarom organiseert Beter in het Groen op zondag 1 oktober 2017 een Beleefdag in vier natuurgebieden in Noord-Holland.

Lees meer

Crowdfunding voor nieuw wildkijkscherm op Veluwe

Boswachter Laurens Jansen van Staatsbosbeheer is via het Buitenfonds een actie gestart om € 10.000 in te zamelen voor een nieuw kijkscherm voor de wildobservatieplaats in Hoog Buurlo.

Lees meer

Noordsche Veld officieel archeologisch rijksmonument

Het Noordsche Veld tussen Norg en Donderen is door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed officieel benoemd als archeologisch monument en heeft daarmee de status gekregen van rijksmonument.

Lees meer

Staatsbosbeheer in finale Beste Overheidsorganisatie 2017

Staatsbosbeheer behoort tot de drie finalisten in de strijd om de Beste Overheidsorganisatie 2017. Op maandag 20 november 2017 zal tijdens de Overheidsawards in de Ridderzaal de winnaar bekend worden gemaakt.

Lees meer

Biesboschboek van boswachter Thomas

De nieuwe Biesbosch is een schitterend kijk- en leesboek over een wilde, oer-Hollandse Delta. Boswachter Thomas van der Es vertelt aanstekelijk over veranderingen en belevenissen in dit prachtige gebied. Stef den Ridder maakte de illustraties.

Lees meer

Jonge oehoes in boswachterij Sint Anthonis

In boswachterij Sint Anthonis zijn de afgelopen maanden twee oehoe-jongen geboren en door hun ouders succesvol groot gebracht. Nooit eerder werden oehoes in deze omgeving gesignaleerd.

Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst met Entente Florale over Groene Metropool

Tijdens de Nationale Groendag op 20 september 2017 ondertekenden Staatsbosbeheer en Entente Florale een samenwerkingsovereenkomst over Groene Metropool.

Lees meer

Steeds meer bedrijven kiezen voor bedrijfsuitje bij Staatsbosbeheer

Bedrijven kiezen er steeds vaker voor om deze dag te gebruiken om in de buitenlucht de boswachters te helpen met het beheer van de Nederlandse natuur.

Lees meer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten