Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten.

Nieuws

Werkgevers en werkzoekenden speeddaten in het bos

Project Het Brede Bos biedt mensen de kans om in de groensector werkervaring op te doen, een praktijkopleiding te volgen en door te stromen richting een baan.

Lees meer

Brandhoutoogst voor particuliere houtzagers opgeschort

Naar aanleiding van twee recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten om de oogst van brandhout op stam door particulieren op te schorten.

Lees meer

50 jaar Recreatieschap Rottemeren

Recreatieschap Rottemeren bestaat 50 jaar en viert dat een jaar lang met diverse festiviteiten. Een daarvan is de prijsvraag De Rotte daagt je uit!

Lees meer

Rem op aantalstoename grote herbivoren Oostvaardersplassen door ganzen

Meer informatie over het onderzoek naar interacties tussen populatiedynamiek van grote herbivoren en vegetatie-ontwikkeling in wetlands zoals de Oostvaarderplassen.

Lees meer

Toekomstige ontwikkeling Oostvaardersplassengebied

Het Oostvaardersplassengebied bevindt zich momenteel in een dynamisch speelveld van ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen. Tijd voor een overzicht.

Lees meer

Vuurwerkvrij Oud & Nieuw vieren in de natuur

Steeds meer mensen willen een vuurwerkvrije Oud & Nieuw. Daarom biedt Staatsbosbeheer ook deze jaarwisseling drie natuurkampeerterreinen aan.

Lees meer

Winternummer Naarbuiten: uitwaaien en sterrenkijken

In het winternummer van Naarbuiten weer 60 pagina’s vol interessante interviews, sfeervolle foto’s, tips van de boswachters, buitenkansen en natuurweetjes.

Lees meer