Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten.

Nieuws

Op expeditie naar Rottumeroog

De Waddeneilandjes Rottumeroog en Rottumerplaat hebben aan belangstelling geen gebrek. De expeditie naar deze bijzondere plek is vanaf vandaag weer te boeken.

Lees meer

Staatsbosbeheer stopt met particuliere bomenkap

Na uitgebreid onderzoek n.a.v. enkele recente ongevallen heeft Staatsbosbeheer besloten de brandhoutoogst op stam voor particuliere houtzagers te beëindigen.

Lees meer

Grasnapolsky 2017: Gras blijft groeien, ook als het sneeuwt

Festival Grasnapolsky voor de vierde keer plaats op Radio Kootwijk. Het was wederom een totaalbeleving voor de bezoekers met muziek, cultuur en natuur.

Lees meer

Baanbrekende technologie haalt suikers uit houtsnippers voor chemie

Vijf ondernemingen hebben plannen voor het ontwikkelen van een bioraffinaderij. Staatsbosbeheer doet mee en zal houtsnippers leveren voor een nieuwe baanbrekende technologie.

Lees meer

Gezamenlijke actie voor plasticvrije Waddenzee

Alle natuurbeheerders in het Waddengebied gaan in de komende twee jaar gezamenlijk aan de slag om het plasticprobleem in Werelderfgoed Waddenzee aan te pakken.

Lees meer

Kom winterkamperen bij de boswachter

In februari worden er op kampeerterreinen Borger, De Vlagberg en De Veenkuil speciale activiteiten georganiseerd in het kader van de winterkampeermaand.

Lees meer

Evides en Staatsbosbeheer versterken samenwerking

Midden in de Biesbosch tekenden op 3 februari de directeuren een intentieverklaring. Het doel: het verder vormgeven van de samenwerking om met natuurontwikkeling en –beleving bij te dragen aan de bescherming van de waterbronnen.

Lees meer