Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Naar buiten? Kijk nog even goed uit!

De storm is voorbij, maar het duurt nog even voordat de bossen weer goed begaanbaar zijn. Kijk uit als je naar buiten gaat en volg de aanwijzingen van de boswachters.

Lees meer
boom na storm

Naar buiten? Volg eerst de weersverwachtingen

Het KNMI heeft zojuist code rood afgegeven. Dat betekent dat het niet verstandig is om nu de bossen te bezoeken. Kijk voor de laatste informatie www.KNMI.nl

Lees meer
Omgevallen bomen

Opruimen van afval na hoogwater

Na een periode van hoogwater blijft er veel afval achter in de uiterwaarden van Nederlandse rivieren. Staatsbosbeheer en andere persoonlijke initiatieven zorgen ervoor dat deze aangespoelde stukken plastic worden opgeruimd.

Lees meer
vrijwilligers met afval

Wolf bezocht Nederland

Gezenderde wolf Naya heeft rond de kerstdagen 2017 Nederland bezocht. Deze data is afkomstig van een Duits onderzoek waarbij het dier gevolgd werd door middel van een halsbandzender.

Lees meer
wolf - foto gemaakt in Duitsland door Aaldrik Pot

Natuurgrondenruil in Limburg voor nog effectiever beheer

De grondruil is een voorbeeld van daadkrachtige samenwerking tussen de natuurbeheerders in Limburg die de gebieden in stand willen houden en professioneel beheren.

Lees meer
wandelaar in bos Zuid-Limburg

Cultureel erfgoedjaar: monumenten in spotlights

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar organiseert Staatsbosbeheer speciale erfgoedactiviteiten. In januari staat eendenkooi Hofmansplaat in de Biesbosch in de spotlights.

Lees meer
Vangpijp van een eendenkooi aan wandelroute De Pannekoek in de Biesbosch

Grote grazers Munnikenland naar hoogwatervluchtplaats

Wegens het hoge water heeft Staatsbosbeheer 186 grote grazers in het Munnikenland naar een extra brede dijk geleid, speciaal aangelegd als hoogwatervluchtplaats.

Lees meer
Hoogwater in Munnikenland

Natuurgebieden helpen bij extreem hoge waterstanden

Natuurgebieden helpen de grote hoeveelheid gevallen regenwater op te vangen en gedoseerd af te voeren naar zee.

Lees meer
Hoog water bij de Millingerwaard

Fijnspar uit Kuinderbos voor de Tweede Kamer

Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 22e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 10 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

Lees meer
kerstboom tweede kamer

Ondertekening convenant beheer en eigendommen Grevelingen

Gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland en Staatsbosbeheer ondertekenden convenant over toekomstige beheer Grevelingen.

Lees meer
ondertekening convenant grevelingen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten