Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten.

Nieuws

Maar liefst vijf jonge visarenden in de Biesbosch

De twee paartjes visarenden (Pandion haliaetus) in natuurgebied de Biesbosch van Staatsbosbeheer hebben samen maar liefst vijf nakomelingen gekregen.

Lees meer

Veel plant- en diersoorten geteld in de Maashorst

In het eerste weekend van juni 2017 trokken groepjes natuurkenners de Maashorst in voor een flora- en faunatelling. De meest bijzondere planten- en diersoorten werden aangetroffen in de aangekochte en herstelde natuurprojecten.

Lees meer

Boswachters verwelkomen Oerol 2017

Vanaf morgen vrijdag 9 juni 2017 is het Terschelling weer tien dagen lang één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek tijdens Oerol.

Lees meer

Mooi Linieland Weekend

Tijdens het Mooi Linielandweekend staat het landschap van de waterlinies centraal. Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met dit toekomstig UNESCO-landschap tussen de forten.

Lees meer

Marcel van Ool schrijft boek over landschappen van Mondriaan

Het boek van Marcel van Ool, adviseur landschap en cultuurhistorie bij Staatsbosbeheer, sluit aan bij de tentoonstelling 'De ontdekking van Mondriaan' in het Haags Gemeentemuseum.

Lees meer

Wandelroute voor blinden en slechtzienden Hoog Buurlo compleet

Met ingesproken teksten, een braillekaart en een speciaal informatiepaneel komt de wandelroute in Hoog Buurlo tot leven voor mensen met een visuele beperking.

Lees meer

Damdoorbraak verbindt Waal met Millingerwaard

Vandaag is de dam bij de Waal doorgebroken. Hierdoor kan water via een gegraven stroombaangeul het natuurgebied Millingerwaard van Staatsbosbeheer instromen.

Lees meer

Natuur- en recreatiegebieden Noord-Holland trekken 80 miljoen bezoeken in 2016

Uit een recent bezoekersonderzoek blijkt dat er in 2016 ruim 80 miljoen bezoeken gebracht zijn aan 65 natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland.

Lees meer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten