Contact

Met de wagen

Van ecokar tot Veenland Express: onze natuur is op meerdere locaties ook vanuit een wagen te beleven.

Een ritje door de natuur

Stap in de wagen van de boswachter en laat je rondrijden door de mooiste natuurgebieden. Perfect voor mensen die minder goed ter been zijn, maar ook heel leuk voor iedereen die rustig zittend van een natuurgebied wil genieten. Door het hele land vind je verschillende vervoersmiddelen. Neem vooral je verrekijker mee!

De Beverbus

Elke zaterdag en zondag rijdt de Beverbus je over Stadslandgoed de Kemphaan en een stukje door de bossen van het Almeerderhout. Op 3 verschillende halteplaatsen kun je in- en uitstappen, om je route lopend te vervolgen. Vanaf alle punten brengt de deze ecokar je uiteindelijk weer naar het Buitencentrum Almeerderhout.

Bekijk de mogelijkheden

Flevokar

Vanuit de verhoogde bolderkar heb je fantastisch uitzicht over de weidse Oostvaardersplassen. Je wordt voortgetrokken door een tractor, die onderweg meermaals stilstaat om je in alle stilte van het uitzocht te laten genieten. Minder goed ter been? De ecokar rijdt ook door de Oostvaardersplassen en heeft een lagere instap. Deze wagen rijdt op zonne-energie.

Bekijk de ritten

Ecokar

Electrowagen de ecokar rijd op meerdere locaties geruisloos door de Flevolandse natuur. Van de vogelrijke Oostvaardersplassen tot het bosrijke Horsterwold, of het afwisselende stadslandgoed De Kemphaan in Almere. De wagen is laag en daardoor makkelijk in te stappen, en geschikt voor kleine gezelschappen.

Alle tochten met de ecokar

De Heideslak

Electrokar De Heideslak rijdt je stapvoets en geruisloos over de Sallandse Heuvelrug. De kortere tocht gaat door de bossen tot aan uitzichtpunt Noetselerberg, vanwaar je prachtig uitzicht hebt over de heuvelachtige heidevelden. De lange route pakt ook de schaapskooi mee.

Bekijk de mogelijkheden

Veenland Express

Rijd met de unieke dubbeldeks huifkar mee door het uitgestrekte veenlandschap van het Bargerveen. Deze kar biedt plaats aan 60 personen en is ook toegankelijk voor mindervaliden. Onderweg stop je om van het uitzicht en wat lekkers te genieten.

Bekijk de mogelijkheden

Zonnetrein

Stap in de wagon van de Zonnetrein en ontdek de mooiste plekjes van de Schoorlse Duinen. De geluidsarme elektro-trekker, die deels op zonne-energie rijdt, trekt je voort. De trein heeft 2 wagons met in totaal zitplaatsen voor 30 personen, en rijdt je door het bosrijke duingebied van Schoorl.

Meer info en reserveren