Horsterwold

Eindeloze loofhoutbossen met sprookjesachtig hoge populieren, varens, mossen en slingerplanten.

Over het Horsterwold

Het Horsterwold is met al z’n afwisseling een plek om volop te genieten. De rijkdom aan planten, boomsoorten, dieren en paddenstoelen breidt zich steeds meer uit. Dit biedt ook enorme mogelijkheden voor houtproductie. Voor wie van bos houdt en zich graag onderdompelt in rust en uitgestrektheid is het Horsterwold een prachtige plek vol mogelijkheden.  Bij de aanleg en inrichting van het Horsterwold is goed nagedacht over de belevingsbehoeften van de mens. Paden en andere voorzieningen zijn er ruimschoots maar niet overal evenveel.

Stille Kern

Het hart van het Horsterwold bestaat uit de 900 hectare grote Stille Kern en een uitbreiding met nog eens 200 hectare aan de andere kant van de Flediteweg. Een uniek gebied waar je overal kunt struinen in de voetsporen van de kudde wilde konikpaarden. Zij zorgen ervoor  dat de enorme afwisseling van bos, struweel, graslanden en moeras niet verloren gaat. En  voor wie minder goed ter been is loopt er nu ook een halfverhard pad door het gebied voor excursies met de ecokar.

Stranden en voorlanden

Het water van de randmeren en de bossen van het Horsterwold komen elkaar op een bijzondere manier tegen bij de stranden en voorlanden. Een uitgestrekte buitendijkse zandstrook  met strandjes om heerlijk van de zon te genieten maar ook met afwisselende stukjes droge en natte natuur waar talloze soorten libellen op af komen. Er zijn zelfs kleine heideveldjes te vinden, die je in Flevoland misschien niet zou verwachten.

 

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten