Contact

Kabouterpad

Ga op pad met je kabouter en speur naar sporen van kabouters in het bos.

Meer weten?

Met je kabouters naar de kabouters!

Wist je dat in de bossen van Staatsbosbeheer kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want buiten kom je hun sporen overal tegen. Kleine voetafdrukken in het zand, geplet gras van een middagdutje. Je ontdekt het op een van onze kabouterpaden. Echt waar!

Wat is een kabouterpad?

De kabouterpaden zijn leuke en leerzame paden in Nederland, voor kinderen van 3 tot 7 jaar – al zijn oudere kinderen die nog in kabouters geloven, ook welkom. Voordat de kleintjes op speurtocht gaan, veranderen ze zelf in kabouters met een puntmuts, rode wangen en een knapzak. Zo zoeken de kinderen naar kaboutersporen en voeren ze verschillende opdrachten uit. Aan het einde van het kabouterpad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden.

Bekijk alle paden

Waar liggen de kabouterpaden?

Op zoek naar een Kabouterpad bij jou in de buurt? Kijk op de kaart en vind het pad het dichtst bij jou in de buurt! Bekijk vooraf wel altijd even of het door jou gekozen Kabouterpad open is.

Bekijk de kaart

Ook voor kinderfeestjes

Het kabouterpad is ook heel erg leuk als kinderfeestje of als activiteit met je klas. Bij elk kabouterpad staat wat mogelijk is en vind je contactgegevens voor meer informatie.

Bekijk alle paden