Haardhout

Hout uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haard, houtkachel en andere toepassingen, lees er alles over.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Hout van Staatsbosbeheer

Haardhout voor particulieren

Heb je een kachel of open haard en wil je haardhout van Staatsbosbeheer kopen? Haardhout uit de bossen van Staatsbosbeheer is verkrijgbaar bij Golden Flame. Het haardhout is FSC®-gecertificeerd en geoogst volgens de gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kun je het haardhout gratis of tegen meerprijs thuis laten bezorgen.

Haardhoutdagen
In februari organiseren we de zogenaamde haardhoutdagen. In diverse bossen kun je dan max. 3 m³ p.p. kopen, direct bij het bos. Het hout is nog niet gezaagd of gekloofd maar haal je uit het bos als stam van anderhalf tot twee meter lang. Ieder bos heeft zijn eigen houtsoorten. In het najaar vind je op de website van Staatsbosbeheer de verschillende locaties waar je terecht kunt.

Zelf zagen?
In het verleden was het mogelijk om op een aantal plekken bij Staatsbosbeheer als particulier zelf brandhout te zagen. Sinds februari 2017 is dit niet meer mogelijk.

Hout kopen als bedrijf

Staatsbosbeheer heeft langjarige contracten met vaste afnemers. Een beperkt volume hout is echter beschikbaar voor verkoop aan derden. Houdt er rekening mee dat we altijd in volle vrachten verkopen. Heeft u interesse, mail dan uw gegevens en in welke regio u rondhout zoekt naar hollandshout@staatsbosbeheer.nl

Stamhout en tuinhout

Voor tuinhout uit de bossen van Staatsbosbeheer kun je als particulier terecht bij Intratuin en de Hubo/Multimate. Als je hout op stam wilt kopen van Staatsbosbeheer en slechts enkele stammen nodig hebt, kun je helaas niet terecht bij ons. Ongeveer 50 vrachtwagens met stamhout gaan dagelijks vanuit onze bossen naar de houtverwerkende industrie. Staatsbosbeheer verkoopt het hout in volle vrachten en is er niet op ingericht om enkele stammen te verkopen aan een consument. Je kunt voor de verkoop van enkele stammen het beste naar een plaatselijke hovenier of groenbedrijf. Vaak hebben zij stamhout liggen, afkomstig uit snoei- en rooiwerkzaamheden.  

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten