Haardhout

Hout uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haard, houtkachel, tuin of voor andere toepassingen.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Hout van Staatsbosbeheer

De bossen van Staatsbosbeheer leveren jaarlijks ongeveer 300.000 m3 hout: zaaghout, papierhout, industriehout, tuinhout en haardhout. 

Haardhout voor particulieren

Heb je een kachel of open haard en wil je haardhout van Staatsbosbeheer kopen? Haardhout uit de bossen van Staatsbosbeheer is verkrijgbaar bij Golden Flame. Het haardhout is FSC®-gecertificeerd en geoogst volgens de gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kun je het haardhout gratis of tegen meerprijs thuis laten bezorgen. Bestel haardhout via Golden Flame.

Haardhoutdagen

In februari organiseren we de zogenaamde haardhoutdagen. In diverse bossen kun je dan haardhout kopen, max. 3 m³ p.p. Het hout is al gezaagd tot stamstukken van twee meter lang. Ieder bos heeft zijn eigen houtsoorten. Vanaf half december vind je op deze pagina een link naar de verschillende locaties waar je terecht kunt. Wil je op de hoogte blijven van activiteiten van Staatsbosbeheer, waaronder de haardhoutdagen, dan kun je je aanmelden voor Bericht van de boswachter, de online nieuwsbrief van Staatsbosbeheer.

Zelf zagen

In het verleden was het mogelijk om op een aantal plekken bij Staatsbosbeheer als particulier zelf brandhout te zagen. Sinds februari 2017 is dit niet meer mogelijk.

Tuinhout

Voor tuinhout uit de bossen van Staatsbosbeheer kun je terecht bij IntratuinHubo en Multimate.

Stammen

Ongeveer 50 vrachtwagens met stamhout gaan dagelijks vanuit onze bossen naar de houtverwerkende industrie. Staatsbosbeheer verkoopt het hout in volle vrachten en is er niet op ingericht om enkele stammen te verkopen aan een consument. Je kunt voor de verkoop van enkele stammen het beste naar een plaatselijke hovenier of groenbedrijf. Vaak hebben zij stamhout liggen, afkomstig uit snoei- en rooiwerkzaamheden.

Hout kopen als bedrijf

Staatsbosbeheer heeft langjarige contracten met vaste afnemers. Een beperkt volume hout is echter beschikbaar voor verkoop aan derden. Houd er rekening mee dat we altijd in volle vrachten verkopen. Interesse? Kijk dan bij de veelgestelde vragen onder Zakendoen (vraag 5).

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten