Haardhout

Hout uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer voor in de open haard, houtkachel, tuin of voor andere toepassingen.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Hout van Staatsbosbeheer

De bossen van Staatsbosbeheer leveren jaarlijks ongeveer 300.000 m3 hout: zaaghout / emballagehout (41%), plaatmaterialen (36%), papier en andere industriële toepassingen (10%) en haardhout en biomassa (13%). 

Haardhoutdagen 2019

In februari organiseren we de zogenaamde haardhoutdagen. In diverse bossen kun je dan haardhout kopen, maximaal 2, soms 3 kuub p.p. Ieder bos heeft zijn eigen houtsoorten. Het hout is al gezaagd tot stammen van maximaal 2.10 m. Op de meeste locaties moet je vooraf hout reserveren. De locaties van 2019 zijn nog niet bekend.

Haardhout kopen

Haardhout uit de bossen van Staatsbosbeheer is verkrijgbaar bij Golden Flame. Het haardhout is FSC®-gecertificeerd en geoogst volgens de gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kun je het haardhout gratis of tegen meerprijs thuis laten bezorgen. Bestel haardhout via Golden Flame.

Zelf zagen

In het verleden was het mogelijk om op een aantal plekken bij Staatsbosbeheer als particulier zelf brandhout te zagen. Sinds februari 2017 is dit niet meer mogelijk.