Haardhout

Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer. Vul je voorraad haardhout aan met hout uit Nederlandse bossen.

bekijk het filmpje bekijk het filmpje

Haardhoutdagen

Heb je een kachel of open haard? Dan zie je in de wintermaanden je voorraad haardhout snel slinken. Staatsbosbeheer heeft daarom februari uitgeroepen tot Houtmaand. In diverse bossen is deze maand haardhout te koop. Vul tijdig je houtvoorraad aan, zodat het goed kan drogen en komende winters weer voor veel warmte zorgt. Want wat is er nou fijner dan de gezelligheid van een haardvuur tijdens de donkere dagen...

Verkooplocaties

Zaterdag 25 februari

Andere verkoopadressen

Haardhout uit de bossen van Staatsbosbeheer is ook verkrijgbaar bij Golden FlameHet haardhout is FSC®-gecertificeerd en geoogst volgens de gedragscode zorgvuldig bosbeheer. Afhankelijk van de bestelde hoeveelheid kun je het haardhout gratis of tegen meerprijs thuis laten bezorgen.

Verantwoord stoken

Staatsbosbeheer vindt het belangrijk dat het stoken van hout op een verantwoorde manier gebeurt, zodat de uitstoot van rook, roet, koolmonoxide en andere schadelijke stoffen beperkt blijft. Bekijk de tips voor verantwoord stoken.

Bosbeheer in een notedop

In de folder Door de bomen het bos zien staat in een notendop beschreven hoe Staatsbosbeheer de bossen beheert en wat er bij komt kijken.