Op zoek naar de Grote Vijf

Altijd al eens naar Afrika gewild om de ‘Big five’ te scoren? Begin met de grote dieren in ons eigen land tijdens de Grote Vijf safari’s van Staatsbosbeheer.

bekijk het filmpje

Meer weten?

De grootste wilde dieren van Nederland op 14 plaatsen in het land

Ga samen met de boswachter op zoek naar de Nederlandse grote 5: edelhert, ree, wild zwijn, bever of zeehond. Met stoere voer- of vaartuigen ga je de natuur in. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent. Een tocht langs plekken waar je normaal niet zomaar komt… Lees meer over de Grote Vijf.

Per safari ga je op verschillende locaties op zoek naar een wild dier. Alleen in de Grevelingen kun je zowel zeehonden als reeën zien. De locaties op de kaart

alle bevertochten
alle tochten rond edelherten
alle excrusies rond reeën
alle tochten rond zwijnen
alle excursies rond zeehonden

De eerstvolgende tochten

De Grote Vijf: wat kun je verwachten?

Al de exclusieve arrangementen van de Grote Vijf zijn inclusief speciaal vervoer, koffie/thee bij ontvangst, voor of na de safari (afhankelijk van het seizoen) een maaltijd van huisgemaakte soep met stoer brood en beleg en om het helemaal af te maken je eigen Grote 5-paspoort en een dierenpin. Een 4 uur durend programma met een boswachter van Staatsbosbeheer. De Grote Vijf safari's zijn zowel voor kinderen als volwassenen een onvergetelijke belevenis. De prijzen variëren van € 22,50 tot € 52,50. Deze wildsafari’s zijn er het hele jaar door, maar vooral in de schoolvakanties.

Voor groepen op afspraak

Voor familiefeestjes, een bijzondere ervaring voor je klanten of andere bijzondere gelegenheden zijn de Grote Vijf safari's ook op afspraak mogelijk. Neem hiervoor contact op met de bij de locatie genoemde contactpersoon of met Productmanager Excursies, Lieke Overkamp 06-15257289 of via L.overkamp@staatsbosbeheer.nl

Alle locaties van de Grote Vijf