Doe mee

Plant een boom

Wil jij ook een bijdrage leveren aan meer bos in Nederland? Of een boom planten om iets te vieren of herdenken? Bekijk de mogelijkheden.

Buitenfonds

Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Zoals het behouden en toegankelijk maken van cultureel erfgoed en speelplekken voor kinderen. Maar ook voor de aanleg van nieuw bos, zoals in het Kuinderbos en in De Vuursche. 

Natuurlijk herdenken

Vier of herdenk bijzondere momenten in het leven met het planten van een boom. Zoals de geboorte van een baby of het afscheid van een dierbare.  

Nationale Boomfeestdag

Elk jaar planten duizenden leerlingen van basisscholen een boom bij hen in de buurt tijdens de Nationale Boomfeestdag. Staatsbosbeheer is initiatiefnemer van de Boomfeestdag en de eerste editie was in 1957. Afgelopen decennia is deze dag uitgegroeid tot een landelijke evenement waarbij 100.000 kinderen jaarlijks zo'n 200.000 bomen en struiken planten. Bij de organisatie zijn gemeenten, natuurorganisaties, NME-centra, basisscholen, vrijwilligers en nog veel meer partijen betrokken. 

Kijk voor meer informatie op Boomfeestdag.nl