Natuurlijk herdenken

Herinneringsbankjes

Staatsbosbeheer biedt de mogelijkheid om een herinneringsbankje te plaatsen als herinnering aan een dierbaar persoon of bijzonder moment. Maar het kan niet overal. We luisteren naar uw wensen en bekijken wat mogelijk is. De boswachter houdt daarbij rekening met regels in een gebied en mogelijkheden vanuit het beheer. Soms zijn er in een gebied al voldoende bankjes of is het bedoeld als rustplek voor vogels of andere dieren. Dan is het niet mogelijk om daar een bankje te plaatsen.

Natuur Comfort

Staatsbosbeheer heeft een eigen meubellijn Natuur Comfort, gemaakt van Hollands hout uit eigen bossen. In veel gebieden vindt u deze banken en picknicktafels. In sommige gebieden is een andere stijl afgesproken en daar houden we ons dan aan.

Het meubilair van Natuur Comfort is robuust en eenvoudig, met mooie details. Het is gemaakt van natuurlijk verduurzaamd douglas hout, met FSC®-keurmerk. Op de bankjes met rugleuning is een vaste plek voor een herinneringsplaatje met ruimte voor een tekst.

Meer informatie

  • In de flyer Meubilair Natuur Comfort vindt u meer over de mogelijkheden en prijzen van de bankjes en picknicktafels van Hollands hout.
  • Neem voor verzoeken voor plaatsing van een bankje contact op met de boswachter in het gebied. Voor contactgegevens zie natuurgebieden
  • Wilt u meer weten over de bankjes? Neem dan contact op met het Klantcontactcentrum van Staatsbosbeheer, herinneringsbankjes@staatsbosbeheer.nl