Beleef de bronsttijd

De bronst: eind van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. Beleef de bronst op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Burlende edelherten

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst tijdens de excursies van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen of op de Veluwe, en ontdek op welke manieren een edelhert aan een vrouwtje probeert te komen...

Data 2018

De locaties en data voor 2018 worden in de loop van augustus bekend gemaakt.

Bronst op de Veluwe

Dwaal mee over de Veluwe, en laat je omringen met de mysterieuze geluiden van burlende herten. De roep galmt door de bossen en over de heide. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. En wie weet zie je over de velden een edelhert uit de grondmist opdoemen. Locaties Veluwe 2018 zijn nog niet bekend.

Bronst in de Oostvaardersplassen

De bronst in de Oostvaardersplassen is een groot spektakel. De grootste en sterkste edelherten proberen zo veel mogelijk hindes te lokken en verdedigen hun roedel met verve. Zijn er concurrenten in de buurt, dan klinkt het imponerende burlen. Vanaf de kar kun je dit schouwspel in dit grootste moerasgebied van Europa goed zien én horen. Excursies Oostvaardersplassen 2018 zijn nog niet bekend.