Contact

Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. Beleef de bronsttijd samen met de boswachter op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Burlende edelherten

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Let op: de data voor 2019 verschijnen in augustus, wil je als eerste op de hoogte zijn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief! 

Veluwe - Ugchelse Bos

In het Ugchelse Bos kun je kiezen uit een ochtend- en avondwandeling. Luister goed, het burlen galmt hier door het bos. Met een beetje geluk kruist een edelhert ook je pad...

Data 2019 zijn nog niet bekend.

edelhert silhouet

Veluwe - Hoog Buurlo

Beleef de bronst bij zonsopkomst op de heidevelden van Hoog Buurlo. Een stevige wandeling waarbij de gids zich laat leiden door het geluid van burlende edelherten. En met een beetje geluk doemt er eentje op uit de grondmist... Na afloop staat een welverdiend ontbijt voor je klaar.

Data 2019 zijn nog niet bekend.

Mannelijk edelhert in naaldbos kijkt camera in

Veluwe - Radio Kootwijk

Dwaal een avond mee met de gids door de bossen en stuifzanden van Radio Kootwijk, en laat je verrassen door het imposante burlen van de mannelijke edelherten. Een luisterexcursie op een prachtig stukje Veluwe.

Data 2019 zijn nog niet bekend.

edelhert in de ochtendmist

Veluwe - Vierhouten

Maak met de gids een stevige avondwandeling door de uitgestrekte bossen bij Vierhouten en beleef de bronst. Bij het vallen van de avond breekt bij de mannelijke edelherten het burlen los. Vooral met een koude nacht weet je niet wat je hoort!

Data 2019 zijn nog niet bekend.

edelhert tussen de bomen

Oostvaardersplassen - vanaf Almere

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen aan de Almeerse zijde. Na een koude nacht zijn de mannelijke edelherten op dreef met burlen en hindes verleiden. Na afloop staat een kop warme chocolademelk voor je klaar. De ochtendexcursie kun je uitbreiden met een uitgebreide lunch.

Data 2019 zijn nog niet bekend.

Burlend edelhert op geelgekleurd grasland tegen bosrand

Oostvaardersplassen - vanaf Lelystad

Ontdek de bronst in de Oostvaardersplassen vanaf de Lelystadse zijde. Kies uit verschillende voertuigen en mogelijke aanvullingen. In de ecokar passen 18 personen, de bolderkar is een verhoogde wagen voor 35 personen.

Data 2019 zijn nog niet bekend.

edelherten in de Oostvaardersplassen