Contact

Beleef de bronst

De bronst: het einde van de zomer, het edelhert gaat op zoek naar de liefde. Beleef de bronsttijd samen met de boswachter op de Veluwe of in de Oostvaardersplassen.

Meer weten?

Burlende edelherten

In september en oktober gaan de edelherten op zoek naar liefde: het is paartijd, ook wel bronst genoemd. De mannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden op vele manieren om de vrouwtjes. Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer: wandelend over de bosrijke Veluwe, of vanuit de kar in de uitgestrekte Oostvaardersplassen.

Let op: vol = vol, er is geen wachtlijst. Volgend jaar heb je weer een kans!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief Bericht van de boswachter, dan krijg je volgend jaar als eerste bericht als de data voor de bronstexcursies bekend zijn.

Kom luisteren op de Veluwe

Beleef de bronst op de Veluwe. Een stevige wandeling waarbij de gids zich laat leiden door het geluid van burlende edelherten. Vooral voor of na een koude nacht weet je niet wat je hoort! De excursies worden 's ochtends en 's avonds gegeven. Bij de ochtendexcursies is het ontbijt zelfs inbegrepen.

Alle excursies op de Veluwe zijn inmiddels vol.

Bekijk de tochten

Beleef het in de Oostvaardersplassen

Beleef de bronst in de Oostvaardersplassen vanuit de ecokar. Vooral in deze tijd van het jaar is het een ware belevenis! Naast de reguliere excursies bieden we ook exclusievere varianten: een bronsttocht inclusief high wine of high tea. Daarnaast is er bij enkele excursies ook een brunch bij te boeken.