Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Natuurexpeditie bij Slot Loevestein

Met je klas op avontuur? Geef je op voor de Natuurexpeditie bij Slot Loevestein! Slot Loevestein ligt in het prachtige uiterwaardengebied de Bommelerwaard, waar Maas en Waal samenkomen. De natuur mag hier haar eigen gang gaan en jij mag hier met je klas vrij ronddwalen.

Kinderen ontdekken de wildernis en leren de natuur beter kennen. De natuur rondom het slot groeit de komende jaren flink om overvloedig water op te kunnen vangen. Hierdoor krijgt ook de natuur meer ruimte, met brede watergeulen, mysterieuze moerassen en bloemrijke vlaktes. Genoeg om oneindig te struinen, ontdekken en beleven!

Programma

De Natuurexpeditie bestaat uit voorbereidende les in de klas en een dagdeel struinen door de uiterwaarden. In de klas vertelt de expeditiebegeleider aan de hand van een Powerpointpresentatie over het gebied. Voor het struinen wordt de klas vanaf een centrale plek in kleine groepjes op pad gestuurd met opdrachten en materialen, om zelf de natuur te ontdekken en beleven.

Praktische informatie

  • Voor basisscholen uit de directe omgeving van Slot Loevestein
  • Seizoen: voor- en najaar
  • Begeleiding: per klas 2 gidsen. De school regelt zelf begeleidende ouders: 1 ouder per groepje van 5 kinderen
  • Reserveer ruim van tevoren, zodat er gidsen beschikbaar zijn

Expeditie Loevestein

Deze tocht is onderdeel van Expeditie Loevestein. Ook zonder je klas kan je op pad: zo zijn er struintochten voor kinderen, voor gezinnen en de extra gezellige met een picknick. Overzicht activiteiten Bommelerwaard 

Gebied:
Bommelerwaard
Leeftijd:
Groep 6,7 en 8
Contact:

Aanmelden of meer informatie over prijs en data bij Staatsbosbeheer de Waarden T 0418-592411 of via dewaarden@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
Combineer de natuurexpeditie met een bezoek aan Slot Loevestein
Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Naar startpunt
Slot Loevestein Slot Loevestein

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten