Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Wandelroute Melle's Pad

Westerkwartier / Groningen

Wandeling over Melle's Pad in Westerkwartier. Kleinschalig voormalig keuterboerenlandschap met moerasbos, oude appelboomgaard en petgaten.  

Melle's Pad draagt de naam van Melle Visser. Melle en z'n vrouw Lamke hadden achterin Peebos een keuterbedrijfje - een paar koetjes en wat aardappelen op een paar hectare. Van het erf rest alleen de oude appelhof. Die brengt nog steeds jutteperen en Gieser wildemannen voort. En 'sedelingen', zoals ze in de streek de Bramley-seedling noemen: een smotsappel, vitaminerijk en goed voor de moes. De bejaarde Melle en Lamke waren erbij, toen het pad in 2017 officieel werd ingelopen en het bord 'Verboden Toegang' werd neergehaald.

De wandeling voert je langs de restanten van de appelboomgaard. En langs het grasland, dat in het voorjaar een groot bloementapijt vormt van onder meer kale jonkers en koekoeksbloemen.

Tip: trek laarzen aan en neem wat eten en drinken mee voor onderweg, want onderweg is er geen horeca. Honden mogen aangelijnd mee.

Gebied:
Westerkwartier / Groningen
Wandelen
3 km
Routekleur:
geel
Beoordeling:
Geef een beoordeling
Doezumertocht (bij nr. 15)

Doezum
Naar startpunt

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten