Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Wandelroute familiepad Trimunt

Westerkwartier / Groningen

Volg het familiepad, een wandelpad zonder obstakels door het Trimuntgebied in Westerkwartier, geschikt voor onder meer rollator, rolstoel, kinderwagens. Een van de picknickbanken onderweg is geschikt voor rolstoelen.

Over deze rolstoelroute

Stel je voor.... In het jaar 1200 stond hier vlakbij, midden in een oneindig hoogveenlandschap, een klooster. Het vrouwenklooster Tribus Montibus, oftewel de Drie Bergen. De huidige naam van het gebied Trimunt is daar waarschijnlijk van afgeleid. Op de route kom je langs een kleine heideterrein gelegen aan de rand van het bos.

Wat valt er allemaal te zien

Het huidige bos van Trimunt is aangeplant in het begin van de 20e eeuw. Het heeft voorzieningen voor recreatie zoals wandel-, fiets- en ruiterpaden en er is ook een speelveld.  Wie goed kijkt, kan de ‘bergen’ nog herkennen als kleine verhogingen in het bos en het omringende landschap. Lang heeft het klooster niet bestaan en in de loop van de eeuwen is ook nagenoeg al het hoogveen verdwenen. 

Horeca

Horeca is niet aanwezig op de route.

Flora en Fauna

 Trimunt is een leefgebied voor eekhoorn, das, boomklever, grote bonte specht en bosuil.

Gebied:
Westerkwartier / Groningen
Wandelen
1,5 km
Routekleur:
donkerblauw
Beoordeling:
Geef een beoordeling
P-plaats Trimunt
Kloosterweg 1
Marum
Naar startpunt

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten