Contact
Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Boswachterspad Kanonsbergroute

Maashorst / Noord-Brabant

Ontdek de diversiteit aan landschappen tijdens een wandeling over het boswachterspad in de Maashorst. Wandel door het oude pioniersbos, de bloeiende heidevelden en over de korte graslanden. Zie de exmoorpony's en taurossen grazen en speur naar de geelgors en roodborsttapuit.

Op de graslanden grazen de zeldzame exmoorpony’s

Frank van Kalleveen, boswachter Maashorst

Exmoorpony’s, taurossen en bloeiende meidoornstruiken

Boswachter Frank van Kalleveen: “De Kanonsbergroute voert je mee langs een variatie aan landschappen van de Maashorst. Wandel door het oude pioniersbos, de bloeiende heidevelden, over korte graslanden en ontdek al het moois dat dit gebied te bieden heeft.

Struinend over de zandpaden ontdek je de verschillende plantensoorten die hier groeien en dieren die hier leven. Je vindt hier klaversoorten, de lijsterbes, hondsdraf en fluitenkruid. In de graslanden grazen de zeldzame exmoorpony’s en taurossen.

In het voorjaar is het hier op zijn mooist. De meidoornstruiken staan in bloei en het is de start van het broedseizoen. Al jarenlang is dit gebied de broedplaats van de raaf. Speur naar de roodborsttapuit, wespendief en nachtzwaluw. Als je goed luistert, hoor je misschien wel de karakteristieke geelgors zingen. Wist je dat de zang van de vogel klinkt als de beginmelodie van de vijfde Symphonie van Beethoven?”

Over deze route

( Route info )

Het boswachterspad is 8 kilometer lang en start op de parkeerplaats bij de Schaijksedreef in Nistelrode. Aan het begin van het pad staat een informatiepaneel en kan je verse honing kopen bij een imker.

Volg vanaf het startpunt de gele pijlen om de route door de Maashorst te lopen. Op verschillende plekken langs de route staan bankjes. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Gebied:
Maashorst / Noord-Brabant
Wandelen
8 km
Routekleur:
geel
Beoordeling:
(11 stemmen)
Geef een beoordeling
Startpunt:
Parkeerplaats Schaijksedreef
Weersverwachting
Nistelrode
Weeronline.nl - Meer weer in Nistelrodeweeronline.nl Altijd jouw weer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten