Contact
Wandelen

Ontdek de leukste wandelroutes van Staatsbosbeheer, van korte ommetjes tot lange struintochten; er is voor ieder wat wils!

Boswachterspad Kollumeroord

Lauwersmeer / Groningen

Laat jezelf omringen door honderden vogels, ruigtes, rietvlaktes en meer natuurschoon tijdens een wandeling over het boswachterspad in Friesland. In de zomer is het pad het best begaanbaar. Ontdek het nest van de zeearend en zoek naar de zomertortel in de bossen.

Bij het Zomerhuisbos vind je het mooiste uitzicht

Jaap Kloosterhuis, boswachter Lauwersmeer

Ruigtes, riet en vogelsoorten van het Lauwersmeer

Jaap Kloosterhuis: “Tijdens deze wandeling door Kollumeroord komen alle aspecten van natuurgebied Lauwersmeer aan bod. Wandelend door de verschillende landschappen ben je omgeven door ruigtes, rietvlaktes, bos en uitzichten over open water. Om je heen zijn honderden vogels te bespeuren.

Op de uitzichtheuvel bij het Zomerhuisbos vind je een van de mooiste uitzichten van het gebied. Je ziet de Dokkerumerdiep door het landschap kronkelen en kijkt uit over de Blikplaat en het Sennerplaat, waar de zeearend zijn nest bewoond en de otterpopulatie huist.

Wandel langs de kiekendief of baardman in het riet en ontdek de grote bonte specht of wielewaal in het bos. In het voorjaar klinkt het hoempende geluid van de roerdomp in de uitgestrekte rietvelden. Toch vind ik het hier in de zomer op zijn mooist. Dan is het gebied ook het best begaanbaar, in de winter zijn mensen wel eens een schoen verloren..”

Over deze route

( Route info )

Het startpunt van de wandelroute is de parkeerplaats aan de Kwelderweg in Kollumerpomp. Hier staat ook een informatiepaneel. Volg de beschrijving in de download om het boswachterspad van 10 kilometer te wandelen.

De route gaat over onverhard pad en kan in de winter slecht begaanbaar zijn door natte omstandigheden. Stevige schoenen zijn aan te raden. Honden zijn niet toegestaan.

- Download route volgt -

Horeca

Tijdens de wandeling kom je langs Natuurlijk Kollumeroord en het restaurant ’t Roode Hoofd. Hier kun je terecht voor een kop koffie, thee of een maaltijd.

Gebied:
Lauwersmeer / Groningen
Wandelen
10 km
Beoordeling:
(30 stemmen)
Geef een beoordeling
Startpunt:
Parkeerplaats Kwelderweg
Weersverwachting
Kollumerpomp
Weeronline.nl - Meer weer in Kollumerpompweeronline.nl Altijd jouw weer

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten