Over Staatsbosbeheer

Natuur waarmee je je verbonden voelt. Daar maakt Staatsbosbeheer zich sterk voor. Een Nederland waar we natuur en landschap koesteren, maar waar ook plaats is voor beleven en benutten. 

Nieuws

Provincie verlengt ontheffing bijvoeren Oostvaardersplassen

De Provincie Flevoland heeft de ontheffing voor het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen verlengd tot 5 mei 2018.

runderen in oostvaardersplassen

Brabantse boswachters vragen aandacht voor problemen buitengebied

Afvaldumpingen, maar ook andere illegale activiteiten als stroperij en wildcrossen bedreigen veiligheid en natuurbeleving in buitengebied.

vaten met xtc-afval

Samenwerking Staatsbosbeheer en Wandelnet

Staatsbosbeheer en Stichting Wandelnet gaan samenwerken om aanleg en onderhoud Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden efficiënter te maken.

wandelen bij het Anlooër Diepje in de Drentsche Aa

In maart veel grote grazers in de Oostvaardersplassen afgeschoten

In de maand maart 2018 zijn in de Oostvaardersplassen in totaal 1155 grote grazers dood gegaan, waarvan 958 edelherten, 157 paarden en 40 runderen.

Edelherten in de Oostvaardersplassen maart 2018

Cultureel erfgoedjaar: Kuinderbos

Tijdens het Cultureel erfgoedjaar zet Staatsbosbeheer maandelijks één van de cultuurhistorische parels in de kijker. In april is dat het Kuinderbos.

restanten burcht

Hoogveenherstel afgerond in de Pelen

Het hoogveenherstelproject in de Pelen is opgeleverd. Gezien het internationale belang van dit gebied is het project ondersteund door het LIFE-programma van de EU.

Hoogveenherstel afgerond in de Pelen

Faunapassage Kootwijkerzand klaar

De nieuwe faunapassage Kootwijkerzand doorkruist de verkeersader Amersfoort-Apeldoorn en biedt dieren en insecten een veilige en natuurlijke oversteekroute.

Faunapassage Kootwijkerzand

Onafhankelijke dierenartsen tevreden over bijvoeren in Oostvaardersplassen

De twee onafhankelijke dierenartsen die maandag 26 maart een bezoek brachten aan de Oostvaardersplassen kwamen tot de conclusie dat het bijvoeren goed en met beleid gebeurt.

bijvoeren in oostvaardersplassen

1.000 bomen voor Sublime Bos in De Vuursche

Er zijn in totaal 1.000 bomen geplant in het Sublime Bos in boswachterij de Vuursche. Dit was het resultaat van een boomplantactie van radiozender Sublime en het Buitenfonds.

bomen planten

Doorstart voor Fort bij Asperen

Stichting Leerwerkbedrijf Nieuwe Hollandse Waterlinie start per 15 april 2018 met de tijdelijke exploitatie van Fort bij Asperen. Hierdoor kan het fort als vanouds de deuren openen voor publiek.

Fort bij Asperen

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten