Contact

Zaanstreek

Natte veenweiden en water vol vogels. Molens, houten huizen, knotwilgen en koeien. De Zaanstreek is een boeiend natuurmozaïek.

Activiteiten

De Zaanstreek biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Wil je met collega's, familie of vrienden een excursie plannen? Geef je wensen door via het aanvraagformulier. De boswachter neemt dan contact met je op en kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Toon op kaart

Zeldzame soorten van het Guisveld

€ 10.00

Ontdek de zeldzame diersoorten van het Guisveld, zoals de bruine kiekendief, Noordse woelmuis en rugstreeppad. Je stapt in de boot op zoek naar het leefgebied van deze soorten. Onderweg vertelt de gids je waarom deze soorten leven in het Guisveld.

  • Excursies
  • Dieren
Guisveld in de Zaanstreek

Moederdagwandeling door het rietland van Westzaan

€ 29,95

Vier Moederdag in Westzaan en verwen je moeder met een brunch in de watertoren van Assendelft. Daarna maak je een wandeling met gids door het veenlandschap en hoor je alles over de planten en dieren die hier voorkomen.

  • Excursies
koekoeksbloem

Vogels van het Guisveld

€ 10.00 € 5.00

Speur met het hele gezin mee naar vogels zoals de grutto tijdens deze vaartocht door het Guisveld. Vanaf de open boot heb je een mooi uitzicht over het veenlandschap en de rietvelden waar verschillende rietvogels hun lied zingen.

  • Dieren
  • Excursies
Grutto

Vroege vogels van het Guisveld

€ 10.00 € 5.00

Ga vroeg uit de veren om tijdens een vaartocht op zoek te gaan naar de vogels van het Guisveld, zoals de blauwborst en de snor. Misschien hoor je zelfs de roerdomp of zie je de eerste jongen van weidevogels.

  • Excursies
  • Dieren
Blauwborst op tak

Wandelen over water in het Guisveld

€ 5.00

Wandel of vaar met Pinksteren door één van de stilste gebieden van de Zaanstreek, het Guisveld. Slechts 2 dagen per jaar is dit gebied toegankelijk: vlotbruggen verbinden de verschillende eilandjes tijdelijk met elkaar. Ook voor kinderen zijn er gratis activiteiten.

  • Evenementen
Wandelen over het water in het Guisveld

Vaderdag in de Zaanstreek

€ 29,95 € 15

Kadotip voor Vaderdag: een verwen-excursie! Vaar en wandel mee door het moeraslandschap van de Zaanstreek. Met als afsluiting een bezoek aan de oude dorpskern van Westzaan. Inclusief lunch.

  • Excursies
Guisveld in de Zaanstreek

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten