Walcheren

Ooit een eiland, nu een beschut landschap achter hoge duinen en zware dijken. Met de mooiste stranden, bossen en kreken.

Toegankelijkheid

Ligging

Tussen Wester- en Oosterschelde.

Deelgebieden

Onder natuurgebied Walcheren vallen de gebieden Biggekerksebos, Bos Boudewijnskerke, Dijkbeemden, Dishoek, Fort den Haak, Fort Rammekens, Kreek Westkapelle, Kuststrook, Manteling, Noordervroon, Rammekenshoek, Salsa Terrabos, Schoonoord, Veerse Bos, Westerschelde-Noord.

Grootte gebied

Ca. 22.500 hectare, waarvan 800 hectare wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Rammekenshoek is ca. 80 hectare groot.

Nationaal Park Oosterschelde

De natuurgebieden van Staatsbosbeheer in en rond de Oosterschelde maken deel uit van Nationaal Park Oosterschelde.

Geopend

De natuurgebieden op Walcheren zijn het hele jaar toegankelijk. Kwetsbare delen zijn voor publiek gesloten.

Mindervaliden

Walcheren is over het algemeen goed toegankelijk voor rolstoelen. De half verharde paden kunnen bij veel neerslag problemen geven. In de buitenplaats Westhove ligt een fraai rolstoelpad.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. In de kuststrook tussen Vlissingen en Westkapelle mogen ze los, maar alleen onder appèl. Honden zijn welkom op Fort Rammekens, mits aangelijnd. Buitendijks en in gebied Rammekenshoek mogen ze loslopen op wegen en paden.

Wandelkaart

Wandelkaart nr. 29 Walcheren is je gids voor een ontdekkingsreis door deze streek. Uitgestippelde routes wijzen je de weg en met de kaart op zak kun je ook je eigen weg kiezen. De kaart is te koop in de webwinkel van Falk.

Contact

Staatsbosbeheer Midden-Zeeland
Baaijenhovenseweg 4a
4364 RH Grijpskerke

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten