Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Kabouterpad Terschelling

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Gebied:
Terschelling
Duur:
1 tot 2 uur
Contact:
Staatsbosbeheer Terschelling T 0562-442116
Praktisch:
Startlocatie: Badweg Hoorn, Hoorn. Prijs: € 1 per boekje. Opdrachtenboekje verkrijgbaar bij VVV Terschelling en de Natuurschuur van Staatsbosbeheer in Lies. Het is een korte route, goed door peuters en kleuters te lopen, met de mogelijkheid halverwege te stoppen.

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten