Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Kinderactiviteiten in het Horsterwold

Het Horsterwold is een goed startpunt voor leuke activiteiten met kinderen in de natuur. Er is in dit gebied heel veel mogelijk voor kinderen van verschillende leeftijden. Soms ga je zelf op pad, soms met een gids van Staatsbosbeheer. Ga mee naar buiten!

Het hele jaar door

Speelbos De Zevensprong
Ga de uitdaging met jezelf aan in het speelbos! Klauter over de touwbrug over het water en kies één van de spannende routes: door het oude donkere bos loopt de Heksenroute, met verschillende speeltoestellen en een echte heksenhut. Op de Piratenroute vind je echte piratenspeeltoestellen zoals een heus piratenschip. Kijk verder
Leeftijd: 8 t/m 14 jaar. Kosten: gratis. 

Steentijdwandeling
Tijdens deze wandeling sta je stil bij hoe mensen zich 4500 jaar geleden wisten te redden.Hoe kwam men aan het eten en wat werd er dan gegeten?
Je mag vuur maken met een fire stick of een ketting vlechten van brandnetelbast. Afhankelijk van het jaargetijde wordt er ook gezocht naar voedsel en mag je vers berkensap drinken, direct uit de boom. De route gaat dwars door het bos waar je sloten oversteekt over omver gevallen boomstammen of via een touwbrug. Ergens in de route bezoek je het steentijdhuis dat is gebouwd met de materialen zoals deze in die tijd beschikbaar waren. Hier kan je wat eten en drinken.
Leeftijd: 8 t/m 14 jaar. Duur: 3 uur. Afstand route: 2 km. Kosten: € 15 p.p.

Rugzakwandeling
Ben jij een echte natuurvriend? Haal een rugzak met inhoud bij beheerkantoor de Zevenhorst. Aan de hand van de beschrijving en de opdrachten uit de rugzak ga je op onderzoek uit in het bos en ontdek je als jonge boswachter zelf hoe de natuur in elkaar zit.
Leeftijd: 4 t/m 12 jaar. Kosten: € 35 per rugzak, excl. € 100 borg. 

Ontdektocht in het Horsterwold (tocht op maat)
Wil je graag een struintocht doen door de natuur van het Horsterwold met daarbij een bezoek aan het steentijdhuis? Maak je liever een educatieve wandeling met onderweg veel natuurgerelateerde activiteiten? Of heb je een andere wens? Neem contact op met de boswachter en organiseer samen een tocht op maat die past bij jouw groep en wensen.
Leeftijd: vanaf 8 jaar. Kosten: afhankelijk van het programma.

Gebied:
Horsterwold
Contact:

Boswachter André Wels 06-50680068 of via a.wels@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
  • Alle activiteiten zijn op aanvraag te boeken
  • Aantal deelnemers: in overleg (tussen de 10 en de 35, afhankelijk van de activiteit)
  • De rugzak voor de rugzakwandeling is te huur op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur
  • Niet geschikt voor mindervaliden vanwege ruig terrein
  • Honden niet toegestaan
Werkschuur De Zevenhorst
Groenewoudseweg 7
3896 LS Zeewolde
Naar startpunt
Werkschuur De Zevenhorst Werkschuur De Zevenhorst

Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten