Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Ontmoetingsplaats

Hoofdgebouw A op de heide

Staatsbosbeheer geeft vorm aan de herbestemming van Radio Kootwijk: een monumentale ontmoetingsplaats van uitzonderlijke klasse.

Aanvraag excursie

Wilt u meer weten over groepsexcursies op Radio Kootwijk? Geef dan uw wensen door via het aanvraagformulier. We nemen daarna contact met u op.

Zendstation Radio Kootwijk

Hoofdgebouw A Radio Kootwijk
Adres:Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
E-mail:hierradiokootwijk@staatsbosbeheer.nl

Routebeschrijving

Advies: negeer alle routeplanners!
Per auto: U komt bij Radio Kootwijk via de A1, afslag 19. Volg onderaan de afrit richting Apeldoorn, en ga direct daarna linksaf richting Radio Kootwijk. U volgt deze weg tot u in het dorp Radio Kootwijk aankomt. Op de T-splitsing aan het einde van de weg gaat u rechtsaf naar het voormalig zendstation. Zie ook de routekaart.
Per openbaar vervoer: Radio Kootwijk is niet bereikbaar per openbaar vervoer.

Verbinden

Voormalig zendstation Radio Kootwijk is een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis, waarin verbinding leggen centraal staat. Het gebouw is architectonisch uniek, in zijn bijzondere art-decostijl. Het biedt een sfeervol decor aan grote en kleine zakelijke evenementen. Daarnaast biedt Radio Kootwijk een podium aan culturele gezelschappen met hun verrassende en inspirerende muzikale ontmoetingen en theater.

Radiozender

Rijksarchitect Julius Luthmann kreeg in 1920 de opdracht een hal te bouwen voor de grote dynamo van de radiozendapparatuur voor de lange golf. De desolate zandverstuiving bij Apeldoorn leende zich goed voor een storingsvrije zender. Luthmann mocht geen hout en ijzer gebruiken, dus werd het helemaal van beton. Er werd in het rijke Nederland van toen niet op een dubbeltje meer of minder gekeken. Het ontwerp is dan ook tot in de puntjes uitgewerkt en tot in het laatste detail afgewerkt in Art Deco.

Zand en heide

Zandverstuivingen en heidevelden met vergezichten typeren het natuurgebied rondom het voormalig zendstation. De ruimte en ongereptheid van dit landschap deed de PTT destijds besluiten om juist hier een zender te plaatsen. Andersom kon de natuur zich door dit gebruik en het gangbare beheer ontwikkelen tot wat het nu is. Cultuur en natuur gaan in Radio Kootwijk van oudsher hand in hand. Natuurgebied Radio Kootwijk.

Activiteiten

In en rond zendgebouw Radio Kootwijk worden het hele jaar door tal van activiteiten georganiseerd. Activiteiten Radio Kootwijk.

Verhuur

Wilt u uw evenement organiseren in het Zendgebouw van Radio Kootwijk? Zoekt uw culturele gezelschap een podium voor verbindende, baanbrekende initiatieven? Het Zendgebouw van Radio Kootwijk biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden. U heeft een unieke plek voor uw evenement en draagt tevens bij aan het behoud van het cultureel erfgoed. Voor informatie over de mogelijkheden kunt u een e-mail sturen. Binnen vijf werkdagen nemen wij contact met u op.