Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Nieuwe bankjes voor eenzame eik

Een crowdfundactie via het Buitenfonds leverde 8 nieuwe bankjes op rond de eenzame eik op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer

Boswachters aangesloten op C2000 netwerk

De boswachters met een handhavingsbevoegdheid, de BOA’s, worden aangesloten op C2000, het landelijke communicatiesysteem van politie, brandweer en andere hulpdiensten.

Lees meer

Bruynzeel kiest voor Hollands hout

Staatsbosbeheer en Bruynzeel presenteren een nieuw houtproduct van eigen bodem: vloeren van 100% duurzaam hout uit Nederlands bos.

Lees meer

Start bouw Bezoekerscentrum Grebbelinie

Gedeputeerde Pennarts gaf vandaag het startsein voor de bouw van het Bezoekerscentrum Grebbelinie. Aannemer Temmink verwierf de opdracht voor de realisatie van het centrum dat in de zomer van 2017 wordt geopend voor publiek.

Lees meer

Engelsmanplaat heeft nieuwe wadwachtpost

Staatsbosbeheer heeft deze zomer de 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op de Engelsmanplaat vervangen door een nieuwe wadwachtpost, genaamd De Kalkman.

Lees meer

Wordt steenbraam de Soort van Groningen?

De provincie Groningen de verkiezing ‘De soort van Groningen’ gelanceerd. Staatsbosbeheer is ambassadeur voor de steenbraam, een uiterst zeldzame plant.

Lees meer

Met audiotour NS door de Oostvaardersplassen

Treinreizigers kozen de Oostvaardersplassen als mooiste tracé van Nederland en kunnen daarom nu met een speciale app luisteren naar een audiotour

Lees meer

Open Monumentendagen bij Staatsbosbeheer

In het weekend van 10 en 11 september zijn de jaarlijkse Open Monumentendagen. Ook Staatsbosbeheer doet mee: forten, bouwwerken, molens en natuurgebieden met een rijke cultuurhistorie zijn opengesteld voor bezoekers.

Lees meer

Dood doet leven in Kuinderbos

Dode dieren vormen een belangrijk onderdeeldeel in de natuur. Bij de wandelroute Oude Havenroute in het Kuinderbos (Noordoostpolder) is een plek gecreëerd waar dit proces voor iedereen zichtbaar is. Hier zijn kadavers van verkeersslachtoffers neergelegd.

Lees meer

Fort ’t Hemeltje open voor publiek

De renovatie en restauratie van Fort ’t Hemeltje is afgerond. Om deze mijlpaal te vieren zijn er op 10 september verschillende activiteiten georganiseerd.

Lees meer

Vlielandse boswachters verwelkomen 6000 festivalgangers voor ITGWO

Festival Into The Great Wide Open barst weer los op Vlieland. De boswachters dagen de festivalgangers uit om verder te kijken dan het muziekprogramma.

Lees meer