Nieuws

Nieuws

Leuke buitentips voor Pinksteren

Er staat een lang weekend voor de deur met goede weersverwachtingen! Daarom zetten we de volgende leuke buitentips op een rij voor dit Pinksterweekend

Lees meer

Bredase kinderen onthullen zelf ontworpen speeltoestellen in jarig Mastbos

In het kader van 500 jaar Mastbos openden leerlingen van diverse Bredase scholen vandaag een volledig opgeknapte Speelweide. Dit deden ze samen met boswachter Patrick Raats van Staatsbosbeheer, Olivier Zwolsman van Ferrero, wethouder Miriam Haagh van de gemeente Breda en Rombout Kerremans van Betrokken Ondernemers Samen voor Breda.

Lees meer

Nieuw recreatieterrein bij De Leien

Op woensdag 20 mei heropent Staatsbosbeheer het dagrecreatieterrein bij het meer De Leien. Met de zomer voor de deur zijn er veel extra mogelijkheden voor bezoekers om rond het horecapaviljoen het natuurgebied te verkennen.

Lees meer

BN-ers in natuurgebieden voor 'Wie Overleeft Nederland?'

Overleven in de natuur die Nederland rijk is. In het nieuwe RTL 4-programma ‘Wie Overleeft Nederland?’ neemt boswachter Arjan Postma vanaf 20 mei wekelijks vier bekende Nederlanders mee naar een afgelegen plek in Nederland.

Lees meer

Natuurbrand in Chaamse Bossen

Zondagavond ontstond er een natuurbrand in de Chaamse Bossen. De boswachters van dit gebied waren snel ter plaatse voor assistentie aan politie en brandweer. In enkele tientallen hectares bos was er brand

Lees meer

Zeearend broedt 10 jaar in Nederland

Sinds 2006 broedt de imposante zeearend (Haliaeetus albicilla) weer in Nederland. Het eerste broedgeval van deze grote roofvogel was in de Oostvaardersplassen, waar de vogels al tien jaar elk jaar met succes broeden.

Lees meer

Zienswijze ingediend tegen dam in Slenaken

Er zijn plannen om in Zuid-Limburg in het Gulpdal een 180 meter lange dam aan te leggen. De beoogde dam is bedoeld voor de opvang van waterafvoer. Staatsbosbeheer heeft bij de provincie en bij het Waterschap een zienswijze ingediend tegen deze dam.

Lees meer

Informatieve bebording geplaatst bij Prachtplek

In 2013 won de Leumolen de door Staatsbosbeheer georganiseerde verkiezing van Prachtplek van Nederland. De geldprijs is besteed aan informatieborden. De Nationale Molendagen op 9 en 10 mei zijn een goede gelegenheid om deze locatie te bezoeken.

Lees meer

Publieke casting van hét Kind van Moeder Natuur

De boswachters van Staatsbosbeheer zijn op zoek naar hét Kind van Moeder Natuur voor het nieuwe campagnebeeld. Dus is jouw zoon of dochter vrienden met de dieren, de planten, de zon en de sterren?

Lees meer

Dauwtrappen met de boswachter

Kom op Hemelvaartsdag dauwtrappen met de boswachter van Staatsbosbeheer! Dat betekent vroeg uit de veren, maar daar zul je geen spijt van krijgen; ’s Ochtends vroeg is de natuur op zijn mooist.

Lees meer

Landelijke zoektocht naar verdwaalde kabouters

De Kabouterweek is op 2 mei begonnen, maar helaas nog niet voor alle kabouters van Staatsbosbeheer. Tijdens de voorbereiding van het evenement zijn namelijk 25 ‘puntmutsjes’ verdwaald.

Lees meer

Naar buiten in de meivakantie

Het wordt groener dan groen buiten en er fluit en fladdert van alles. Hoogste tijd om lekker naar buiten te gaan. Zeker als je ook nog meivakantie hebt.

Lees meer

10 jaar beheerplan Rijksgronden Terschelling

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer, de twee grootste beheerders op Terschelling, hebben de afgelopen maanden een interne en externe evaluatie van het Beheerplan Rijksgronden Terschelling uitgevoerd. Bijna alle doelstellingen zijn gehaald.

Lees meer

Plan Tureluur afgerond

Een kolonie visdiefjes en een veld vol orchideeën siert de Zuidkust van Schouwen. Afgelopen jaren heeft hier een spectaculair herstel van natuur en landschap plaatsgevonden met de naam, Plan Tureluur. Een nieuw aaneengesloten natuurgebied is het resultaat.

Lees meer

Kabouterweek van start

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Tijdens de landelijke Kabouterweek deze meivakantie krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur te speuren naar die kaboutersporen.

Lees meer