Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Dieren in Beekse Bergen eten natuurgras van Staatsbosbeheer

Sinds kort eten de dieren van Safaripark Beekse Bergen gras van Staatsbosbeheer. Als dierenvoer heeft het gras een duurzame bestemming gekregen.

Lees meer

Festival Grasnapolsky opnieuw op Radio Kootwijk

Voor de derde keer zal winterfestival Grasnapolsky plaatsvinden op Radio Kootwijk. Het voormalige zendstation is een mooi decor voor dit intieme festival.

Lees meer

Gratis Paddenstoelen lesbrief voor Kinderboekenweek 2015

‘Raar maar waar’ is het motto van de Kinderboekenweek 2015. Special voor dit thema heeft Natuurwijs een lesbrief gemaakt die gratis aan te vragen is.

Lees meer

Zeehondje waargenomen in de Biesbosch

In de Biesbosch zwemt sinds enige tijd een zeehondje rond. Een watersporter zag het dier gisteravond zwemmen en bracht de boswachter op de hoogte.

Lees meer

Staatsbosbeheer verwelkomt campers op kampeerterreinen

Op elf kampeerterreinen zijn vanaf heden faciliteiten voor campers, zoals stortplaatsen voor douche- en afvalwater en losplaatsen voor het toilet.

Lees meer

Staatsbosbeheer zet webcams Volg de Das uit

Staatsbosbeheer zet de webcams van Volg de Das uit. De camera's stonden bij een dassenburcht in Hart van Drenthe. Ze gaven ons voor het eerst een kijkje in het bijzondere leven van een dassenfamilie.

Lees meer

Waterliniemuseum Fort bij Vechten opent deuren

Vanaf 10 oktober opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de deuren voor het publiek. Met de opening is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een icoon rijker.

Lees meer

Ondernemers presenteren plan wellnessresort Chaamse Bossen

Staatsbosbeheer startte twee jaar geleden de zoektocht naar een ondernemer voor een 45 hectare grote gebied te Chaam. De ondernemers lijken gevonden.

Lees meer

200 bomen geplant in nieuw koninkrijksbos

In het kader van ‘200 jaar Koninkrijk’ werden vandaag door 200 kinderen, 200 bomen geplant op grond van Staatsbosbeheer.

Lees meer

Naar buiten met Donald Duck

Gisteren werd een woudlopers-medaille overhandigt aan de beste natuurbeschermers van Zuid-Holland. De prijs is onderdeel van het programma Groen doet goed.

Lees meer

Grote interesse in lespakket Delta in de klas

Al 4650 leraren hebben het net verschenen lespakket Delta in de klas aangevraagd. Het pakket is ontwikkeld n.a.v. de film ‘Holland, natuur in de delta’.

Lees meer

Onderzoek overdracht Groenservice Zuid-Holland aan Staatsbosbeheer

Provincie Zuid-Holland en Staatsbosbeheer onderzoeken mogelijkheden voor overdracht van het beheer van groene gebieden in de provincie.

Lees meer