Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Lauwersmeer mogelijk tweede Dark Sky Park in Nederland

Het Lauwersmeergebied wordt mogelijk het tweede Dark Sky Park van Nederland. Dat wordt waarschijnlijk nog voor de zomer bekendgemaakt.

Lees meer

Lichtprojectie ‘opent’ Haringvlietsluizen

Droomfondsproject vraagt met lichtprojectie aandacht voor trekvissen die migreren tussen de zee en de rivieren door lichtprojectie bij de Haringvlietdam.

Lees meer

Nieuwe wadwachtpost op Engelsmanplaat

De Engelsmanplaat krijgt een nieuwe wadwachtpost. De 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op palen is aan vervanging toe. 1 Juni start de bouw.

Lees meer

Dwingelderveld viert Nationale Parkendag

Elk jaar wordt op 22 mei de internationale Dag van het Nationale Park gehouden. In het jarige Dwingelderveld viert Staatsbosbeheer deze dag met een afwisselend programma.

Lees meer

Das gesignaleerd in Biesbosch

Voor het eerst is er een gedocumenteerde waarneming van een das in de Biesbosch. Begin mei werd op een cameravalcamera een foeragerende das gezien.

Lees meer

10 jaar bescherming Nederlandse biodiversiteit

In boswachterij Roggebotzand bij Dronten beheert Staatsbosbeheer een bijzondere collectie van 57 soorten bomen en struiken, in totaal ruim 25.000 stuks. Deze genenbank bestaat 10 jaar.

Lees meer

Jaarverslag toont werk Staatsbosbeheer in 2015

Staatsbosbeheer beheer natuur voor 17 miljoen Nederlanders. In ons jaarverslag en op een speciale website laten we zien hoe we dat doen.

Lees meer

Honden aan de lijn in kwetsbare natuur

Met de hond wandelen in de natuur is ontspannend. In kwetsbare natuur zijn hier echter wel regels voor en moeten honden vaak aan de lijn om verstoring te voorkomen.

Lees meer

Nageslacht voor zeearendkoppel in Lauwersmeer

In het Nationaal Park Lauwersmeer is een jonge zeearend uit een ei gekropen. Een compliment voor dit vogelparadijs dat zeer geschikt blijkt voor deze roofvogels.

Lees meer

Visarend broedt in Biesbosch

Na paringen, nestbouw en baltsgevechten is het dan nu zover: een paartje visarenden (Pandion haliaetus) is aan het broeden in de uitgestrekte waterrijke Biesbosch.

Lees meer

Werkbezoek zorg en re-integratie in Noord-Nederland

Groningen en Friesland lieten aan 20 verschillende deelnemers zien hoe de samenwerking tussen gemeenten, zorginstellingen en Staatsbosbeheer in de praktijk verloopt.

Lees meer

Fort Pannerden officieel geopend

Fort Pannerden is na een uitgebreide renovatie officieel geopend. Het fort is nu onder meer een soldatenmuseum, een café-restaurant, een bezoekerscentrum en een filmzaal rijker.

Lees meer