Nieuws

Nieuws

Samenwerken aan duurzame groei van haven-en industrieterrein Moerdijk

In het Natuurmanagementplan investeren verschillende partijen in natuur en milieu om economische groei van het haven- en industrieterrein mogelijk te maken.

Lees meer

Positieve resultaten door onderzoek loslopende honden

Onderzoek Radboud en Staatsbosbeheer leidt tot positieve gedragsverandering ten opzichte van waarschuwingsborden en tot afname lopslopende honden in het Vennengebied.

Lees meer

NK-Nestbouwen groot succes

Het NK Nestbouwen in Den Haag was een groot succes. Op deze ludieke wijze nodigen de boswachters de kinderen uit om te komen logeren in de natuur.

Lees meer

Outdoorbedrijf opent natuurkampeerterrein in Flevoland

Outdoorbedrijf Just Motivate opent kampeerterrein “De Altena” van Staatsbosbeheer in het Hulkesteijnse bos. Actief de natuur in voor een unieke ervaring!

Lees meer

Herontdek ons land: Holland, natuur in de delta

Na het grote succes van De Nieuwe Wildernis kijken we reikhalzend uit naar de volgende Nederlandse natuurfilm: Holland, natuur in de delta. Deze film is vanaf 24 september 2015 te zien in de bioscoop. Bekijk nu alvast de trailer.

Lees meer

Boschplaat bekroond met label Dark Sky Park

De Boschplaat is bekroond met het label Dark Sky Park. Dit natuurgebied op het oostelijk deel van Terschelling is daarmee de eerste officiële donkere plek in Nederland.

Lees meer

Biesbosch MuseumEiland geopend door Pieter van Vollenhoven

Mr. Pieter van Vollenhoven heeft het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam geopend. In dit gebouw is ook het nieuwe kantoor van Staatsbosbeheer Biesbosch gevestigd.

Lees meer

Eerste jonge kraanvogel in Overijssel

Het eerste succesvolle broedgeval van de kraanvogel in Overijssel is een feit: in de Engbertsdijksvenen is een jong uitgekomen.

Lees meer

Natuurpoort TerSpegelt geopend

Natuurpoort TerSpegelt is hét nieuwe vertrekpunt in Brabant om natuur te verkennen. Voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, ruiters én kabouters.

Lees meer

Expositie Flora Futura in Almeerderhout

Op 3 juli aanstaande opent Staatsbosbeheer tussen 21.00 en middernacht eenmalig de experimentele expositie Flora Futura in het Almeerderhout. Op deze avond is het bos naast het buitencentrum decor én onderdeel van verschillende technologische kunstwerken van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Lees meer

Onderzoek ecologische impact powerplane-technologie

Ampyx Power en Staatsbosbeheer laten de ecologische impact van PowerPlane®-technologie onderzoeken. Het opwekken van windenergie met behulp van zweefvliegtuigen aan een kabel is een veelbelovende innovatieve techniek.

Lees meer

Lancering Beter in het Groen-zoeker

Vanmiddag Staatsbosbeheer door een brede coalitie van partijen uit de sectoren Natuur, Zorg, Sport, Recreatie en Overheid de Beter in het Groen-zoeker gelanceerd. Met deze zoeker wordt het aanbod van groene, sociale initiatieven beter online vindbaar.

Lees meer

Maasheggenfilm gaat in première

Staatsbosbeheer en Brabants Landschap presenteren de film ‘Maasheggen, een eeuwenoud behaaglijk landschap. Met allure.’ Deze film is gemaakt door de talentvolle natuurfilmer Mark Kapteijns.

Lees meer

Laatste plantdag in herdenkingsbos

28 november is de laatste “Bomen voor het leven’-dag in het koningin Wilhelminabos. Aanmelden voor het planten van een gedenkboom is nog mogelijk.

Lees meer

Wilde kat op Strabrechtse heide

In de Brabantse Strabrechtse heide, is voor de eerste keer een wilde kat opgedoken. Het is de eerste waarneming van een wilde kat in Noord-Brabant

Lees meer

Internationale 1000-soortendag in het Merkske

Ruim 100 topspecialisten struinden vrijdagavond 12 juni en zaterdag 13 juni door het gebied het Merkske om biodiversiteit in kaart te brengen.

Lees meer

Koningin Máxima opent Scoutinglandgoed Zeewolde

Hare Majesteit Koningin Máxima opent 13 juni het nieuwe Scoutinglandgoed Zeewolde. Een unieke plek, in het Horsterwold, waar meiden en jongens uitdagende activiteiten kunnen beleven, waardoor ze zich persoonlijk ontwikkelen.

Lees meer

Werelderfgoedweekend: ontdek de Wadden

Langs de gehele Waddenzee worden in het weekend van 13 en 14 juni meer dan 30 activiteiten georganiseerd vanwege het jaarlijkse Nationale Werelderfgoedweekend.

Lees meer

Doe mee aan het NK Nestbouwen

Op 1 juli organiseert Staatsbosbeheer het NK Nestenbouwen op het Malieveld in Den Haag. Teams van kinderen bouwen hún eigen nest om in te slapen

Lees meer

Bewoner voor Villa Mariënhof gezocht

Staatsbosbeheer zoekt een nieuwe bewoner voor Rijksmonument Mariënhof. Dit onder de voorwaarde het monument duurzaam in stand te houden.

Lees meer

Zorgelijk broedseizoen weidevogels Groene Hart

In de weidevogelgebieden in het Groene Hart beheert, blijft het aantal weidevogels dit jaar iets achter. De boswachters luiden de noodklok.

Lees meer

Dutch Bird Fair opgeschort

De organisatie van de Dutch Bird Fair ziet geen kans om het evenement in 2015 door te laten gaan. Ze werd dit jaar geconfronteerd met tegenvallende inkomsten uit sponsoring en standhoudersbijdragen.

Lees meer

100 jaar grote vuurvlinder

De zeldzame grote vuurvlinder viert dit jaar een jubileum: hij werd 100 jaar geleden ontdekt in Friesland. Aanleiding voor een boekje, symposium, tentoonstelling en vaarexcursies in de Weerribben.

Lees meer

Boswachters klaar voor Oerol 2015

Op vrijdag 12 juni barst het 10-daagse theaterfestival OEROL weer los op Terschelling. Op verschillende locaties is Staatsbosbeheer aanwezig.

Lees meer

Holland Opera brengt The Day After op Fort bij Rijnauwen

Met The Day After brengt Holland Opera een spektakel met vuur, topzangers, circustheater, dansers en een 14-koppig blazersensemble. Van 18 juni t/m 11 juli op Fort bij Rijnauwen in Bunnik.

Lees meer