Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Instagrammers logeren bij de boswachter

Deze zomer kregen Instagrammers de kans om een exclusief kampeeravontuur te winnen op een geheime locatie. De aftermovie van deze Instacamp is nu te zien.

Lees meer

Internationale jongeren aan de slag in Drentse en Friese natuur

Van zaterdag 20 augustus t/m 3 september steken 31 jongeren uit 10 verschillende landen vrijwillig de handen uit de mouwen in natuurgebieden De Mieden en Nationaal Park Drentsche Aa van Staatsbosbeheer.

Lees meer

Bijeenkomst voor gemeentebestuurders: de banen liggen buiten

Staatsbosbeheer en LandschappenNL nodigen gemeentebestuurders uit om kennis te maken met de mogelijkheden die natuur biedt om mensen met een arbeidsbeperking kansen te bieden op de arbeidsmarkt.

Lees meer

Nieuwe broedeilandjes in Zeeland

In de Prunje komt extra broedgelegenheid voor de kluut en visdief. Het project is een van de Programmatische Aanpak Stikstof maatregelen in Zeeland.

Lees meer

Paarse pracht

Augustus, de struikheide staat weer in volle bloei. De prachtige paarse vlaktes vragen om bekeken te worden. En ook om een specifiek beheer. De boswachters van Staatsbosbeheer nemen je mee in de wereld van deze dwergstruik.

Lees meer

Nationaal Jeugd Orkest Muziekzomer van start bij Radio Kootwijk

De NJO Muziekzomer huist dit jaar weer in het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Van 8 t/m 12 augustus staan er bijzondere producties geprogrammeerd.

Lees meer

Beleef de bronst van de edelherten

In september en oktober gaan de edelherten weer op zoek naar liefde: het is bronsttijd. Excursies bronst zijn nu online te boeken bij Staatsbosbeheer.

Lees meer

Eerste visarendjong van Nederland vliegt uit

Een unicum in Nederland. Het eerste in Nederland geboren visarendjong heeft zijn nest in de Biesbosch verlaten en een eerste vlucht gemaakt.

Lees meer