Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Waterliniemuseum Fort bij Vechten open

Vanaf 10 oktober opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de deuren voor het publiek. Met de opening is de Nieuwe Hollandse Waterlinie een icoon rijker.

Lees meer

Vier het festival van de natuur tijdens ITGWO

Op 4 september barst het festival Into The Great Wide Open weer los op Vlieland. De boswachters dagen de festivalgangers uit om tijdens ITGWO ook een natuurfestival te vieren!

Lees meer

Deelnemers Odensehuis helpen met groen onderhoud

Half augustus zijn de deelnemers van het Odensehuis weer aan de slag gegaan. De mensen met (beginnend) geheugenverlies doen verschillend beheerwerk

Lees meer

Weekend van de Delta in de Biesbosch

Op 12 en 13 september vindt het Weekend van de Delta plaats. Naast activiteiten en een voorpremière over de film, wordt ook het lespakket gelanceerd.

Lees meer

Fort Rijnauwen decor van festival Food-y-Fort

Fort bij Rijnauwen in Bunnik is op zondag 30 augustus het natuurlijke en culturele decor van de eerste editie van voedselfestival ‘Food-y-Fort’.

Lees meer

Internationale vrijwilligers aan het werk bij Staatsbosbeheer

Internationale jongeren uit acht verschillende landen steken vrijwillig de handen uit de mouwen in gebieden van Staatsbosbeheer in Noard-Fryslân.

Lees meer

Wilde zwijnen voeren is verboden

Staatsbosbeheer roept bezoekers op om wilde zwijnen niet te voeren. Wanneer zwijnen mensen associëren met eten, worden de dieren opdringerig en gevaarlijk.

Lees meer

De Vogelwachter naar Leeuwarden, Rotterdam en New York

De documentaire van Hans den Hartog over de vogelwachters van Staatsbosbeheer op Terschelling, is geselecteerd voor drie internationale filmfestivals.

Lees meer

Beleef de bronst bij Staatsbosbeheer

In september en oktober gaan de edelherten weer op zoek naar liefde: het is bronsttijd. Excursies bronst zijn nu online te boeken bij Staatsbosbeheer.

Lees meer

Maatregelen Deurnsche Peel goed zichtbaar

Maatregelen in het kader van het hoogveenherstel LIFE+ Peelvenen om een stabiel waterpeil in de Deurnsche Peel te krijgen, werpen hun vruchten af.

Lees meer

Vernieuwde mountainbikeroute direct in top 15

Staatsbosbeheer en de toerfietsclub Gieten openen zaterdag de vernieuwde mountainbikeroute Gieten-Gasselte. Deze stond direct in de top 10 van Nederland.

Lees meer

Heideherstel Kempen zorgt voor toename gladde slang

In de Kempen is de afgelopen jaren tientallen hectares natuur aangepast aan de behoefte van de gladde slang. Het project is nu afgerond en met resultaat.

Lees meer

Zeldzame moeraswespenorchis ontdekt in de Mieden

In natuurgebied De Mieden is de zeldzame Moeraswespenorchis ontdekt. Deze bijzonder kwetsbare soort is een compliment van de natuur voor het beheer.

Lees meer