Nieuws

Nieuws

Nieuwe vindplaats zeldzame waterlobelia

De boswachter van Staatsbosbeheer heeft op de Strabrechtse heide een tweede vindplaats ontdekt van de uiterst zeldzame Lobelia dortmanna.

Lees meer

Meeste bossen weer toegankelijk

De boswachters zijn druk bezig geweest met het opruimen van takken en omgevallen bomen na de zomerstorm. In de meeste bossen zijn de paden weer toegankelijk.

Lees meer

Blauwe kiekendief broedt weer op Terschelling

Na een afwezigheid van drie jaar hebben er dit voorjaar weer blauwe kiekendieven gebroed op Terschelling. Boswachters van Staatsbosbeheer vonden in juni 2 nesten. Uit betrouwbare bron kwam een melding van een 3e nest. De jongen zijn inmiddels uitgevlogen.

Lees meer

Advies na zomerstorm: blijf weg uit het bos

Mensen die zondag naar buiten willen, kunnen beter niet naar het bos gaan. Na de storm van zaterdag 25 juli hangen veel takken van bomen los, waardoor het gevaarlijk kan zijn.

Lees meer

Vogelfestival 2015 in de Oostvaardersplassen

Alle vogelliefhebbers zijn welkom op Vogelfestival 2015. Kom genieten van een dag vol excursies, lezingen, workshops, natuurmarkt en meer.

Lees meer

Zeearend boegbeeld film Holland, natuur in de delta

Carice van Houten en Bram van der Vlugt gaan de rol van vertellers in de film Holland, natuur in de delta op zich nemen. Daarnaast is de filmposter gepresenteerd, met een prominente plek voor de zeearend, een van de hoofdkarakters en absolute koning van de delta.

Lees meer

Partou Natuurbus: 3400 kinderen naar buiten

Ook deze zomer maakt de Partou Natuurbus een toer langs speelbossen van Staatsbosbeheer. In de vakantie brengt de bus dagelijks 100 kinderen naar buiten.

Lees meer

25e verjaardag pimpernelblauwtje

Op 23 juli is in natuurgebied de Moerputten de 25e verjaardag van het pimpernelblauwtje gevierd. Bijzonder, want de vlinder kwam lang niet in Nederland voor.

Lees meer

Jonge otters geboren in De Onlanden

In De Onlanden zijn dit jaar otters geboren. Onlangs zijn de twee jongen, samen met hun moeder, op de film vastgelegd met behulp van een wildcamera.

Lees meer

Pas op voor hitsige reeën

Op dit moment staan de ree├źn in Nederland aan het begin van de jaarlijkse bronsttijd, die duurt van eind juli tot begin augustus. Automobilisten zijn dus gewaarschuwd voor onverwacht overstekende dieren.

Lees meer

Zeldzame nachtvlinder gespot in Baarn

In Baarn is de Kersenspinner gespot, een zeldzame nachtvlinder die volgens vlindernet voor het laatst in 2000 in Gelderland is gesignaleerd.

Lees meer

Kasteel Groeneveld beste terras van de provincie Utrecht

Staatsbosbeheer is de trotse huisvester van het beste terras van de provincie Utrecht en het zesde beste terras van Nederland, aldus Horeca Terras Top 100.

Lees meer

Samenwerken aan duurzame groei van haven-en industrieterrein Moerdijk

In het Natuurmanagementplan investeren verschillende partijen in natuur en milieu om economische groei van het haven- en industrieterrein mogelijk te maken.

Lees meer

Positieve resultaten door onderzoek loslopende honden

Onderzoek Radboud en Staatsbosbeheer leidt tot positieve gedragsverandering ten opzichte van waarschuwingsborden en tot afname lopslopende honden in het Vennengebied.

Lees meer

NK-Nestbouwen groot succes

Het NK Nestbouwen in Den Haag was een groot succes. Op deze ludieke wijze nodigen de boswachters de kinderen uit om te komen logeren in de natuur.

Lees meer