Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Populier weer populair

De populier mag zich verheugen in een toenemende populariteit. De boomsoort had last van een ‘imagoprobleem’, maar het is eigenlijk een topboom waarvan het hout vele toepassingen kent.

Lees meer

Radio Kootwijk straalt op Grasnapolsky 2016

Afgelopen weekend vond festival Grasnapolsky voor de derde keer plaats in Radio Kootwijk. De samenwerking met de boswachters in het randprogramma was zeer succesvol.

Lees meer

Vernieuwde samenwerking met Dunea biedt natuur nieuwe kansen

Duinbeheerder Dunea en Staatsbosbeheer versterken de samenwerking voor natuur in Zuid-Holland. Het ‘groenfonds Staatsbosbeheer’ draagt hier aan bij.

Lees meer

Gruttostand in natuurgebied Surhuizumermieden vervijfvoudigd

In natuurgebied Surhuizumermieden is het aantal broedende grutto’s en andere weidevogels toegenomen. Een positief geluid in het Jaar van de Kievit.

Lees meer

Festival Grasnapolsky en Staatsbosbeheer presenteren randprogramma

Onder het mom van 'dat wat je niet ziet' nodigen kunstenaars en de boswachter bezoekers van Grasnapolsky uit om op een andere manier naar Radio Kootwijk te kijken.

Lees meer

Vlieland krijgt boshuisjes voor toeristen

Vlieland krijgt 12 nieuwe vakantiehuisjes bij Kampeerterrein Stortemelk. Het gaat om zogenaamde boshuisjes, die gebouwd worden bij kampeerterrein Stortemelk.

Lees meer

Europese steun voor natuurherstel Rottige Meente

De komende maanden voert Staatsbosbeheer werkzaamheden uit in natuurgebied de Rottige Meente in Fryslân. Het werk is onderdeel van het LIFE-project.

Lees meer

Resultaten helikoptertelling grazers Oostvaardersplassen

Voor het vijfde opeenvolgende jaar zijn de grazers in de Oostvaardersplassen geteld. Van de drie vluchten zijn er gemiddelden zijn berekend.

Lees meer

Groene Twinkeling uitgereikt aan groenste ondernemer Overijssel

De Groene Twinkeling is een prijs van de vier grote natuurorganisaties voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor biodiversiteit en duurzaamheid.

Lees meer

Gouden Film voor Holland, natuur in de delta

Een Gouden Film voor Holland, Natuur in de Delta. Hiermee is het de op één na best bezochte Nederlandse natuurfilm van de laatste decennia.

Lees meer