Over Staatsbosbeheer

Beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten en natuur en mens met elkaar verbinden. Daar zetten wij ons met passie voor in.

Nieuws

Buitenfonds realiseert groene wensen

Op dinsdag 24 november is het Buitenfonds gelanceerd: een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer.

Lees meer

Projecten Drentsche Aa in de schijnwerpers voor Gouden Piramide

Helaas geen Gouden Piramide voor de genomineerde projecten van Staatsbosbeheer in de Drentsche Aa, maar wel mooie woorden en prachtige beelden.

Lees meer

Geopark de Hondsrug krijgt internationale erkenning

De Algemene Vergadering van UNESCO heeft besloten om 120 Geoparken een UNESCO-status toe te kennen. Ook de Hondsrug krijgt internationale herkenning.

Lees meer

Contract biomassacentrale Nuon Lelystad verlengd

De samenwerking met biomassacentrale Nuon Lelystad is verlengd. Staatsbosbeheer levert via Bio Enerco houtsnippers uit het beheer van natuur en landschap.

Lees meer

Nieuwe natuur Kop Horsterwold

Staatsbosbeheer start met de uitvoering van project Kop van het Horsterwold. Met deze mijlpaal gaat het programma Nieuwe Natuur Flevoland de realisatiefase in.

Lees meer

Nieuwe toekomst Fort 't Hemeltje

Fort ’t Hemeltje in Houten krijgt na lange leegstand en restauratie weer een functie. Hiermee is nieuwe duurzame toekomst voor het fort veiliggesteld.

Lees meer

Ondernemers gezocht voor Utrechtse recreatiegebieden

Staatsbosbeheer zoekt ondernemers met groen hart en goede ideeën voor twee recreatiegebieden in Utrecht. Aanmelden kan tot 1 februari 2016.

Lees meer

Climate Miles in Biesbosch

The Climate Miles arriveerden deze week in de Biesbosch. Boswachter Van der Neut liep en praatte mee over de invloed van klimaatverandering op water.

Lees meer

Voor bikkels: winterkamperen

Voor stoere kampeerders is het ook deze winter mogelijk om in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer te winterkamperen. Kijk hier om te zien waar.

Lees meer

Jaarlijkse helikoptertelling grote grazers Oostvaardersplassen

Op 26 en 27 oktober 2015 telt Staatsbosbeheer voor de vijfde keer de grote zoogdieren van de Oostvaardersplassen vanuit een helikopter.

Lees meer

Klus mee op de Natuurwerkdag

Zaterdag 7 november 2015 is de jaarlijkse Natuurwerkdag. Jong en oud steekt de handen uit de mouwen om de natuur een opknapbeurt te geven. Help je ook mee?

Lees meer

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat betrekken Terschellingers bij nieuw beheerplan

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat organiseren aanstaande zondag 1 november een publieksdag om mensen te betrekken bij het nieuwe beheerplan.

Lees meer