Nieuws

Nieuws

Naar buiten in de meivakantie

Het wordt groener dan groen buiten en er fluit en fladdert van alles. Hoogste tijd om lekker naar buiten te gaan. Zeker als je ook nog meivakantie hebt.

Lees meer

Plan Tureluur afgerond

Een kolonie visdiefjes en een veld vol orchideeën siert de Zuidkust van Schouwen. Afgelopen jaren heeft hier een spectaculair herstel van natuur en landschap plaatsgevonden met de naam, Plan Tureluur. Een nieuw aaneengesloten natuurgebied is het resultaat.

Lees meer

Kabouterweek van start

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Tijdens de landelijke Kabouterweek deze meivakantie krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur te speuren naar die kaboutersporen.

Lees meer

10 jaar beheerplan Rijksgronden Terschelling

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer, de twee grootste beheerders op Terschelling, hebben de afgelopen maanden een interne en externe evaluatie van het Beheerplan Rijksgronden Terschelling uitgevoerd. Bijna alle doelstellingen zijn gehaald.

Lees meer

Drie jonge zeearenden op één nest in de Biesbosch

In de Biesbosch zijn dit jaar drie jonge zeearenden in één nest uit het ei gekropen. Een bijzonder aantal wat zelden voorkomt.

Lees meer

Opening fortenseizoen

Het is lente! De forten van de Waterlinies openen hun deuren voor publiek. In het weekend van 17 t/m 19 april organiseren maar liefst 30 forten activiteiten rondom het thema ‘Feest en Vermaak’.

Lees meer

Op zoek naar de Grote Vijf

Je hoeft niet naar Afrika om wilde dieren te zien. Ook in Nederland kun je speuren naar wild tijdens De Grote Vijf safari’s van Staatsbosbeheer. Ga samen met de boswachter van op zoek naar reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden.

Lees meer

Natuur Waddenzee in kaart gebracht

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de natuurwaarden van de wadplaten in de Waddenzee nauwkeurig in kaart gebracht. Onderzoekers namen 12.000 monsters verspreid over alle wadplaten, zochten de rol van stroming en golven uit en deden proeven met het herstel van mosselbanken.

Lees meer

Webcam volgdeoehoe uit

De oehoes van de steengroeve in de Achterhoek broeden, net als vorig jaar, niet voor de camera. Op de webcam zijn de oehoes steeds minder te horen en op de camera bij de plukplek zijn de oehoes steeds minder te zien.

Lees meer

Week van de Teek

De lente is begonnen, tijd om naar buiten te gaan. Ontspannen in de natuur doet een mens goed maar controleer jezelf en de kinderen bij thuiskomst wel even op teken.

Lees meer

Mastbos viert 500ste verjaardag

Het Mastbos mag dit jaar 500 kaarsjes uitblazen. Daarmee behoort het bos tot de oudste bossen van Nederland. Op 19 april is het zover; het Mastbos komt de stad en haar bewoners ophalen om zijn vijfhonderdste verjaardag te vieren.

Lees meer

Kinderen poetsen uiterwaarden Gelderse Poort schoon

Op 7, 8 en 9 april gaan 7 basisscholen met Staatsbosbeheer, FREE Nature en Stichting Lingewaard Natuurlijk vuil opruimen in de uiterwaarden van de Gelderse Poort.

Lees meer

Staatsbosbeheer zoekt ondernemer voor Enne-Jans Heerd

Staatsbosbeheer zoekt voor de rijksmonumentale boerderij Enne-Jans Heerd in Maarhuizen (Winsum) een ondernemer met visie, iemand die de kansen ziet om deze geweldige plek een duurzame toekomst te geven. Een toekomst waar verleden en heden elkaar vinden in het Groninger landschap.

Lees meer