Westerwolde

In Westerwolde kun je eindeloos fietsen en wandelen door een intiem landschap van bossen, vennetjes en beken.

Activiteiten

Westerwolde biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Anneke Epping: a.epping@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Herfstwandeling door Ter Borg

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een herfstwandeling door Ter Borg en geniet van alle mooie kleuren. Leuk voor het hele gezin. Meld je aan.

Meer informatie
schaapskooi Ter Borg, Westerwolde

Kastanjes poffen in Sellingen

Kom met de boswachter kastanjes poffen bij het kampvuur op de Zonnegloren in Sellingen. Een gezellige middag in de natuur. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
bolster met kastanjes

Kabouterpad Sellingen

Kom samen met je kinderen kabouters zoeken op het Kabouterpad bij Sellingen en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Laarzentocht door Ter Apel

Trek je laarzen aan en ga mee op pad met Staatsbosbeheer door de natuur van Ter Apel. Onderweg maak je leuke doorsteekjes door natte gebieden.

Meer informatie
wandelaars in de bossen van Ter Apel

Knutselen met de boswachter in Sellingen

Heb je zin om een middagje lekker te knutselen? Kom naar de bossen van Sellingen en ga samen met de boswachter op zoek naar materiaal om een mooi kunstwerkje van te maken.

Meer informatie
Jongetje pluist een braakbal uit

Wandeling door de Lethe

De Lethe, ken je het al? Het is een bijzonder gebied met veel historie. Ontdek het tijdens een wandeling met de gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
Natuurgebied de Lethe in Sellingen

Zet je boswachtersschoen voor Sinterklaas

Sinterklaas komt weer naar het land! Knutsel de mooiste boswachtersschoen en wie weet wordt jouw schoen wel gevuld met iets lekkers.

Meer informatie